Medicii, scrisoare deschisă către autorități! Este vorba despre copiii lor

Publicat: 04/04/2020 | 17:03

Cadrele medicale au formulat o scrisoare deschisă către autorități, după ce mai foarte mulți medici, asistente și personal au fost invectate cu virusul COVID-19. Aceștia cer o lege prin care copiii lor să beneficieze de o pensie de urmaș, în cazul în care părintele moare la datorie. (CITEȘTE ȘI: A ”ÎNVIAT” O BĂTRÂNĂ DIN GALAȚI, MOARTĂ DE CORONAVIRUS! CE S-A ÎNTÂMPLAT LA AZILUL UNDE ERA INTERNATĂ)

”Colegii mei au nevoie de aprecieri, în primul rând. Au nevoie să le fie asigurată protecția, în primul rând. Materialele astea, echipamentele care se comandă nu ajung, din păcate, acolo unde trebuie. Haideți să le asigurăm protecție și nu mai e nevoie să vorbim de pensii și de alte bonusuri financiare”, a fost de părere Viorel Hușanu, președintele Sanitas. (NU RATA: BREAKING. CAZ ȘOCANT ÎN CAPITALĂ. O BĂTRÂNĂ SUSPECTĂ DE CORONAVIRUS A MURIT ACASĂ. DSP-UL NU A VENIT SĂ RIDICE CADAVRUL. VIDEO)

Iohannis a anunțat bunusuri de 500 de euro pentru medici

Președintele Klaus Iohannis anunța, în urmă cu două zile, că are de gând să le ofere medicilor bonusuri lunare de câte 500 de euro. Se întâmpla la scurt timp după ce Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, fusese trimis de șeful statului la Suceava, unde este focarul de coronavirus al României.

IMAGINI CUTREMURĂTOARE DIN SUCEAVA! MANDACHI: ”E HORROR! N-AM VĂZUT AȘA CEVA ÎN 34 DE ANI!” VIDEO

”E nevoie să se facă dezinfecție, în primul rând. Am solicitat o măsură Guvernului. Și e vorba de personalul medical. E în linia de apărare împotriva epidemiei. Trebuie să fim conștienți că pentu ei e o situație de stres major. E pericol de stres suplimentar.

ȘEFUL OMS, SEMNAL DE ALARMĂ! CÂT O SĂ DUREZE STARE DE URGENȚĂ: „DACĂ STATELE SE GRĂBESC SĂ RIDICE RESTRICŢIILE, COVID-19 S-AR PUTEA REACTIVA”

În consecință, e corect să recunoaștem această situație. E nevoie și de mai mult decât cuvinte frumoase. Am cerut să se identifice fonduri europene pentru a plăti bonus lunar medicilor care lucrează cu pacienti infestați. 500 de euro pe lună pentru medici. Cred că e un bonus onorabil. Am promisiuni din Guvern că se va veni cu soluții”, a precizat atunci președintele României.