Medicii din Statina se întorc „împotriva” lui Klaus Iohannis: „Refuzăm mita. Vom dona banii”

Publicat: 03/04/2020 | 16:54

Mai mulți medici, angajați ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina i-au transmis, prin intermediul social media, un mesaj lui Klaus Iohannis.

Șeful statului a cerut Guvernului să dea bonus pentru personalul medical care lucrează cu pacienţi infectaţi cu coronavirus.

„Apreciez ca binevenită declaraţia domnului președinte Klaus Johannis în contextul în care în ultimele zile toate măsurile pentru managementul unei eventuale crize de personal care se propuneau din partea guvernului erau măsuri punitive.

Cred eu că acum mai mult decât oricând este nevoie de unitate de liniște și de mesaje de încurajare pentru personalul medical.

Acordarea unei sume de 500 euro pe lună pentru personalul medical din prima linie este o măsură pozitivă care arată interes şi apreciere pentru munca personalului medical din această”, a posta pe Facebook Cătălin Dudu, medic chirurg.

Își încurajează colegii să doneze banii

Cătălin Dudu își încurajează colegii medici să doneze sumele primite în plus sau să le folosească pentru cumpărara e material de protecție

„Încurajez toţii colegii care consideră că nu au nevoie de această sumă să o doneze celorlalţi membri ai echipei sau să o folosească pentru cumpărarea de materiale de protecţie. Împreună vom învinge! „, a mai scris Cătălin Dudu

Medicul George Craioveanu, şeful secţiei ORL din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, a postat, vineri-dimineaţă, un mesaj scurt pe Facebook.

Prin intermediul acestuia medicul îşi dezamăgirea faţă de gestul guvernanţilor de a le promite medicilor un plus de 500 euro la salariu pentru cei aflaţi în linia întâi în lupta cu noul coronavirus.

„#refuz MITA # refuz 500 euro”, a postat medicul pe Facebook, mesajul său fiind rapid distribuit de colegi.