Medicii din Londra, despre un ”tsunami” de infecții cu noul coronavirus: ”Ca și cum o bombă le-ar fi explodat în piept”

Publicat: 28/03/2020 | 15:06

Un număr din ce în ce mai mare de oameni sunt infectați cu noul coronavirus în Marea Britanie, iar medicii – chiar dacă nu se dau bătuți în fața asediului declanșat de COVID-19 – spun că se așteaptă la tot ceea ce poate fi mai rău, la un adevărat ”tsunami” de infecții cu noul coronavirus.

Potrivit informațiilor transmise de CNN, medicii cunosc și un sentiment de revoltă, pe de altă parte, pentru că oamenii nu înțeleg, nici în cel de-al doisprezecelea ceas, că trebuie să respecte interdicțiile de circulație și să nu mai iasă pe străzi. Este o situație critică, din punct de vedere medical, iar medicii trag numeroase semnale de alarmă.

Acești oameni vor contribui la moartea cuiva peste două săptămâni, deces care nu era necesar”, spune medicul Katie Sanderson, neînțelegând cu oamenii care umblă pe străzi nu realizează la ce tragedii se poate ajunge pe fondul abordării superficiale a interdicțiilor impuse de autorități. E drept, Marea Britanie a luat măsuri drastice – cele mai drastice după Al Doilea Război Mondial -, însă numărul pacienților infectați crește într-un timp alarmant, iar cel al deceselor este dureros de mare.

(VEZI ȘI AICI: ADOLESCENTĂ DE NUMAI 16 ANI, MOARTĂ DIN CAUZA INFECTĂRII CU CORONAVIRUS: „AVEA DOAR O MICĂ TUSE”)

Spital temporar cu 4.000 de pacienți infectați cu COVID-19

Medicul Robert Lloyd insistă la rândul său, asupra crixei medicale provocate de coronavirus și spune că da, există mai mulți pacienți în vârstă afectați, numai că – în ultima perioadă – crește și numărul celor a căror vîrstă se situează în jurul vîrstei de 30 de ani, ceea ce este îngrozitor pe termen lung. ”E ca și cum o bombă le-ar fi explodat în piept”, a declarat medicul, referindu-se la pacienții cărora li s-au făcut radiografii.

Centrul Excel din Londra – un loc de expoziții și convenții, mai bine cunoscut pentru tarife culinare și expoziții de artă – ”este reconstituit într-un spital temporar pentru 4.000 de pacienți cu coronavirus”, a anunțat marți secretarul de la Ministerul Sănătății, Matt Hancock. De asemenea, guvernul încearcă să acopere deficitul de ventilatoare din Marea Britanie. Hancock a declarat, luni, că NHS are acum acces la 12.000 de ventilatoare, iar furnizorii ar urma să intensifice producția.

(VEZI ȘI AICI: MOMENT UNIC LA VATICAN. PAPA FRANCISC SE ROAGĂ ÎN PLOAIE PENTRU OAMENII AFECTAȚI DE CORONAVIRUS. VIDEO)