Medicii din linia I au ajuns la capătul puterilor: ”Suntem extenuați! Avem și noi familii”

Publicat: 05/08/2020 | 14:25

Medicii din linia I din cadrul spitalului Mioveni au ajuns la capătul puterilor. Lucrează non-stop, iar managerul unității spitalicești a făcut mărturisiri uluitoare.

Spitalul din Mioveni este printre puținele unități spitalicești cu dotări ultramoderne din țară și singurul construit, de la zero, în ultimii 30 de ani. Cu toate acestea, în spitalul COVID lucrează doar trei medici infecţionişti. (CITEȘTE ȘI: GINERELE LUI GIGI BECALI A FĂCUT PLANTON LÂNGĂ CARUCIORUL FIICEI PE PLAJA MILIONARILOR)

”Obosiţi e puţin spus, suntem extenuaţi. Oameni care deja au fost, care deja au luptat în faţă, la covid, şi ne spun, dar ne-am făcut deja datoria, nu mai putem, suntem rupţi, avem şi noi familii.

Aceşti oameni sunt eroi şi sunt nişte eroi care au parte de multe înjurături. Nu poţi să vii la ei cum vii într-un spital normal, la salon, cum sună soneria, nu poţi, pentru că de fiecare dată trebuie să te echipezi. Unii dintre ei spun, vai, dar nu ne-a prins vena din prima, este foarte greu în momentul în care ai combinezon, ai două perechi de mănuşi, ai ochelari, dacă porţi şi ochelarii tăi, după aceea ai şi ochelari de protecţie, şi vizieră, se aburesc imediat din cauza măştii, foarte greu vezi.

Nu mai ştim de unde să luăm oameni, dacă se contaminează un procent mic, efectiv nu mai avem de unde să luăm oameni să-i înlocuim!”, a declarat medicul Horia Trăilă, managerul spitalului din Mioveni.

Coronavirus România

Până astăzi, pe teritoriul României, au fost confirmate 55.241 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 28.006 pacienți au fost declarați vindecați și 5.136 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.232 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 712 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 2480 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. (VEZI ȘI: RĂSTURNARE DE SITUAȚIE ÎN CAZUL UCIDERII LUI EMI PIAN! CINE ESTE CRIMINALUL ȘI CUM S-A PRODUS MOARTEA)

În intervalul 03.08.2020 (10:00) – 04.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 48 de decese (31 bărbați și 17 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Caraș-Severin, Dâmbovița, Galați, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mehedinți, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria 30-39 de ani, 2 la categoria 40-49 ani, 4 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 17 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 12 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 12 decese la categoria de peste 80 de ani.

Toate cele 48 de decese înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

Citește și...