Medicii din Iași, în alertă! Copil grav bolnav dintr-un orfelinat, depistat pozitiv cu noul coronavirus. Zeci de adolescenți și angajați sunt testați pentru COVID-19

Publicat: 28/04/2020 | 14:18

Medicii din Iași sunt în stare de alertă! Cu copil grav bolnav dintr-un orfelinat a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus. Managerul Spitalului de Boli Infecțioase “Sfânta Parascheva” a declarat că acesta are o stare de sănătate stabilă, este asimptomatic și se află în a doua zi de spitalizare. Pe de altă parte azi, zeci de adolescenți și angajați sunt testați pentru COVID-19.

Citește și: Noi descoperiri făcute despre boala rară din China! Coronavirusul rămâne în aer mai multe ore în spațiile aglomerate și camerele neaerisite

Un copil grav bolnav dintr-un orfelinat, diagnosticat pozitiv cu noul coronavirus

Este anchetă epidemiologică de amploare la Iași, unde un copil de 9 ani, internat într-un centru de copii grav bolnavi, a fost diagnosticat cu SARS-CoV-2. El suferă de afecțiuni renale și a fost depistat pozitiv cu boala rară din China ieri. Potrivit unor surse medicale, el ar fi fost testat după o vizită la Spitalul de Copii “Sfânta Maria” din Iași, unde efectuează procedurile de dializă, de trei ori pe săptămână.

Află și: GÂNDUL LIVE. Se vor mai mări pensiile? Sociolog: “Trebuie să fim corecți față de oameni, ce se poate și ce nu se poate face”

“Beneficiarul a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase și se simte bine. Direcția de Sănătate Publică desfășoară a anchetă epidemiologică. Angajații și beneficiarii de la acel centru au fost testați astăzi, așteptăm rezultatele”, a precizat Tiberiu Bantaș, purtătorul de cuvânt al DGASPC Iași.

Nu rata: Există o amenințare mult mai mare decât noul coronavirus? Un atac EMP ar putea provoca 295 de milioane de victime

45 de copii și 88 de angajați ai DGASPC au fost testați în cursul acestei zile, urmând ca rezultatele să fie anunțate în cel mai scurt timp posibil. La centrul “Sfântul Andrei” sunt internați copiii cu afecțiuni foarte grave.

Citește și: E oficial! Cât poate rezista coronavirusul în corpul pacienţilor care dezvoltă o formă gravă a bolii