Medicii de la Spitalul CFR Craiova, apel disperat în plină epidemie de coronavirus în România

Publicat: 26/03/2020 | 12:00

Medicii de la Spitalul CFR Craiova au făcut un apel disperat pe reţelele de socializare. Ei, dar şi restul cadrelor medicale au nevoie urgenţă de echipament de protecţie.

Citeşte şi: Cum au ajuns o asistentă și copilul ei între bolnavii de COVID-19. “Nu intru acolo, nuuuu. Eu vreau să…”

Medicii de la Spitalul CFR Craiova, apel disperat din cauza epidemiei de COVID-19

„Aşa cum mulţi dintre dumneavoastră aţi inteles gravitatea situatiei, si personalul Spitalului Clinic C F din Craiova urmează să traverseze o perioadă extrem de dificilă, să primească pacienţi Covid-19! Pentru asta va fi necesar să ne protejam cât mai bine şi mai mult posibil, pentru a nu ne îmbolnăvi. Totuşi, dacă vom contacta virusul, cineva trebuie să ne trateze! Aceştia sunt medicii, asistenţii, infirmierii, brancardierii. Pe ei trebuie să încercăm să-i protejăm!
Facem apel la bunăvoinţa şi contactele dumneavoastra, pentru a ne sprijini să gasim furnizorii de care avem nevoie, să ne ajutaţi cu materialele vitale de care avem urgentă nevoie. E nevoie urgentă de măşti de toate felurile, cobinezoane, ochelari speciali, viziere, botosei speciali(inalti), halate chirurgicale, dezinfectanţi.

Situaţia este una disperată şi fiecare mână întinsă către noi contează enorm ! Mulţumim anticipat şi vă rugam să trimiteti către spital materialele necesare sau să donaţi orice sumă in contul Asociaţiei spitalului «împreună pe drumul spre sănătate».

RO32BRDE170SV28602971700″, a scris şef lucrări Dr.Gabriel Mogoș pe reţelele de socializare.

Află şi:  Cum macină organismul virusul SARS-CoV-2. În trei zile, coronavirusul îți “mănâncă” ambii plămâni!

În România, 906 de oameni infectaţi cu noul coronavirus

Potrivit celor mai noi informaţii oficiale, în România906 de persoane au contractat virusul mortal din China, iar 17 au murit.

Nu rata: Epidemia de gripă din 1934 din țara noastră a ucis 46.000 de români. Câte luni a durat

Cercetătorii au spus că oricine este asimptomatic după 12 zile este improbabil să mai prezinte simptome, însă oamenii sunt sfătuiți ca, dacă sunt suspiciuni că au virusul ucigaş din China, să se izoleze pentru o perioadă de 14 zile pentru a evita posibilitatea de răspândire. Oamenii de știință au precizat însă că încă mai sunt multe informații de aflat despre COVID-19. Virusul mortal provoacă febră, tuse și probleme de respirație.