Medicii de la SAJ Dolj, apel disperat: ”Cerem testarea salvatorilor!”

Publicat: 26/03/2020 | 22:44

Angajații Serviciului de Ambulanță Județean Gorj vor să fie testați! Și ei, și medicii din spitale, dată fiind situația din România, unde foarte mulți salvatori de vieți sunt infestați cu COVID-19. Cazul spitalului din Suceava este elocvent!

În acest sens, mai mulți oameni din personalul de pe SAJ au scris pe o pancartă mesajul, pentru a fi auziți: ”Cerem testarea – de urgență – salvatorilor!”

Apelul medicilor din Craiova

Tot astăzi, medicii de la Spitalul CFR Craiova au făcut un apel disperat pe reţelele de socializare. Ei, dar şi restul cadrelor medicale, au nevoie urgenţă de echipament de protecţie.

CUM AU AJUNS O ASISTENTĂ ȘI COPILUL EI ÎNTRE BOLNAVII DE COVID-19. “NU INTRU ACOLO, NUUUU. EU VREAU SĂ…”

„Aşa cum mulţi dintre dumneavoastră aţi inteles gravitatea situatiei, si personalul Spitalului Clinic C F din Craiova urmează să traverseze o perioadă extrem de dificilă, să primească pacienţi Covid-19! Pentru asta va fi necesar să ne protejam cât mai bine şi mai mult posibil, pentru a nu ne îmbolnăvi. Totuşi, dacă vom contacta virusul, cineva trebuie să ne trateze! Aceştia sunt medicii, asistenţii, infirmierii, brancardierii. Pe ei trebuie să încercăm să-i protejăm!

Facem apel la bunăvoinţa şi contactele dumneavoastra, pentru a ne sprijini să gasim furnizorii de care avem nevoie, să ne ajutaţi cu materialele vitale de care avem urgentă nevoie. E nevoie urgentă de măşti de toate felurile, cobinezoane, ochelari speciali, viziere, botosei speciali(inalti), halate chirurgicale, dezinfectanţi.

Situaţia este una disperată şi fiecare mână întinsă către noi contează enorm ! Mulţumim anticipat şi vă rugam să trimiteti către spital materialele necesare sau să donaţi orice sumă in contul Asociaţiei spitalului «împreună pe drumul spre sănătate». RO32BRDE170SV28602971700″, a scris şef lucrări Dr.Gabriel Mogoș pe reţelele de socializare.

Și CTP a tras un semnal de alarmă

Cristian Tudor Popescu a spus că prioritatea zero trebuie să fie protejarea personalului medical. „În Coreea de Sud, testarea agresivă făcută pe sute de mii de oameni a avut ca scop să nu se introducă măsuri de atât de dure de restricţie de circulaţie. Ori la noi sunt foarte dure. Oamenii sunt izolaţi în case. Şi dacă-i găseşti cu coronavirus ce le faci? Îi izolezi în casă. Păi sunt deja izolaţi, nu are sens. Prioritatea zero acum e protejarea personalului medical. Acolo este acum călcâiul sensibil, punctul de rupere care poate duce la haos. Medicii trebuie, în cel mai scurt timp, să beneficieze de testare, ca ei să se poată duce la muncă cu siguranţa că nu vor fi contaminaţi şi nu vor ieşi din circuit”, a conchis CTP.