Medicii de la INML au stabilit cauza morții celor trei pacienți din TIR-ul ATI de la Babeș

Publicat: 13/04/2021 | 17:43

Cei trei pacienți infectați cu COVID-19, decedați din cauza unei defecțiuni la TIR-ul ATI, de la Spitalul Victor Babeș din București, au murit din cauza unei insuficiențe respiratorie acute.

Totodată, sursele medicale, au mai precizat, pentru Gândul.ro, că moartea celor trei paciente are legătură directă cu avaria produsă la nivelul instalației de oxigen.

Privarea de oxigen timp îndelungat a agravat și starea de sănătate a celorlalți cinci pacienți care nu erau intubați. În același timp, mai spun sursele medicale amintite mai sus, cel puțin trei dintre pacienții care au supraviețuit se află în stare foarte gravă.

Trupurile neînsuflețite ale pacienților au fost ridicate și transportate la INML, luni seară, iar necropsia a fost efectuată în cele două săli dedicate pacienților cu COVID-19.

Când apar insuficiența respiratorie acută

Insuficiența respiratorie acută apare în momentul în care se acumulează lichid în sacul de aer din plămâni. Când se întâmplă acest lucru, plămânii nu pot elibera oxigen în sânge și organele nu pot obține suficient sânge în oxigen. De asemenea, insuficiența respiratorie acută poate apărea dacă plămânii nu pot elimina dioxidul de carbon în sânge.

Unde au fost transferați cei cinci pacienți de la „Victor Babeș”

Trei pacienți COVID-19 au murit, luni seara, din cauza unei defecțiuni la TIR-ul ATI de la Spitalul „Victor Babeș” din București. Secția mobilă de terapie intensivă a fost pusă în funcție, sâmbătă, și funcționa la capacitate maximă, cu 8 pacienți cu COVID-19.

  • 1 pacient a fost mutat pe o secție proprie a spitalului Victor Babeș
  • 1 pacient a fost transferat la Spitalul ROL 2 (secția militară a Ana Aslan)
  • 2 pacienți au fost transferați la Spitalul Bagdasar Arseni
  • 1 pacient a fost transferat la Floreasca