Medicii cer să muncească doar patru ore. Directorul medical al Spitalului „Carol Davila”: „E foarte greu să lucrezi…”

Publicat: 14/04/2020 | 20:51

Managerul Spitalului „Carol Davila”, dr. Victor Strâmbu, unitate dedicată pacienţilor care au nevoie de dializă şi sunt infectaţi cu COVID 19, susține că personalul medical al unității pe care o are în subordine că a fost împărţit în ture de câte patru ore, urmate de opt ore de odihnă, deoarece este greu de lucrat în echipament complet de protecţie.

Noile precizări au fost făcute într-o transmisie live pe Facebook a primarului general, Gabriela Firea, care a arătat că unitatea medicală a fost pregătită pentru a prelua pacienţi cu dublă patologie.

„Cadrele medicale au fost împărţite în ture de câte patru ore, fiindcă este foarte greu să lucrezi în combinezoane şi cu materialul de protecţie.

Altfel, nu au intrat, de la bun început, decât complet echipate cu: combinezoane, măşti ffp2, ochelari, viziere, două rânduri de mănuşi, botoşei. Sunt asistate la îmbrăcare, după care, după tură, sunt asistate la dezbrăcare, cu decontaminare, fiindcă riscul cel mai mare de contaminare este la dezbrăcarea echipamentului de protecţie pe care l-au avut.

După care urmează opt ore de odihnă. Am asigurat, în zona verde, în corpul C, trei părţi din etajele 1, 2 şi 3 în care stau, se odihnesc şi primesc hrana de la spital”, a precizat dr. Victor Strâmbu.

Cadre medicale cazate la hotel

Strâmbu a menţionat că turele sunt de una-două săptămâni, după care cadrele medicale sunt cazate la unul dintre hotelurile puse la dispoziţie de Primăria Capitalei, pentru a evita riscul contaminării familiilor.

„Corpul A al spitalului este destinat bolnavilor de COVID 19, cuprinzând 11 posturi de dializă, şapte ventilatoare, două dializoare. Etajul trei este păstrat pentru eventualul personal medical care s-ar putea contamina”, a mai spus el.

Directorul medical, Valentin Georgescu, a menţionat că spitalul are şi o zonă de triere a pacienţilor, dar că aceasta este din ce în ce mai puţin folosită, deoarece în unitatea medicală sosesc preponderent bolnavi confirmaţi deja pozitiv COVID 19.

Pacienţii spitalului care au nevoie de dializă şi care nu au coronavirus au fost transferaţi deja la un centru de dializă privat, iar cei cu alte probleme nefrologice au fost preluaţi de alte clinici.