Medici infectați cu coronavirus la Spitalul din Câmpulung Moldovenesc. Se așteaptă, în continuare, sute de rezultate

Publicat: 31/03/2020 | 19:20

Medici infectați cu coronavirus la Spitalul din Câmpulung Moldovenesc. Se așteaptă, în continuare, sute de rezultate.

Coronavirusul a creat panică în România! Numărul deceselor din cauza COVID-19 a ajuns la 78 și crește de la o zi la alta. Tot mai multe persoane sunt infectate cu coronavirus, iar printre acestea se numără și cadrele medicale care luptă împotriva acestui virus ucigaș.

Șituația este din ce în ce mai critică în spitalele din România, iar mulți doctori sunt infectați cu coronavirus. De altfel, primarul Municipiului Câmpulung Moldovenesc a oferit detalii cu privire la starea de sănătate a medicilor infectați de la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc. (CITEȘTE ȘI: CORONAVIRUS ROMÂNIA. ÎNCĂ ȘASE DECESE AU FOST CONFIRMATE DIN CAUZA COVID-19)

”Spitalul Municipiului Câmpulung Moldovenesc are 282 de cadre dintre care 31 de medici și 123 de asistenți medicali. Pe 26 martie au venit primele 50 teste pentru cadrele medicale, pe 27 martie au mai venit 250 de teste pentru diferența celorlalte cazuri medicale, toate testele au fost trimise de DSP la Iași pentru a fi testate. Nici până azi nu au venit rezultatele. 

Îngrijorarea mare e că mai multe cadre medicale au simtpome pentru această boală. Cea mai mare problemă este că membrii familiilor lor au deja simptome ale acestei boli. Am aflat că testele au fost trimise de la Iași la București. Tensiunea în rândul cadrelor medicale e foarte mare.

Nimeni nu știe câte persoane sunt afectate de acest virus. Confirmat la acest test e managerul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc, un medic de la interne și o asistentă de la UPU. Asistenta și medicul de la interne sunt internate la Suceava, situația lor e bună. Managerul este la un spitalul din Iași”, a declarat Mihăiă Negură, primar, pentru Antena 3.