Medicamentul „miraculos” pentru COVID-19, mortal pentru anumite persoane! Poate provoca stop cardiac

Publicat: 13/04/2020 | 13:37

Pandemia mondială de coronavirus a generat numeroase valuri de controverse și, pentru că nu există pentru moment un anume tratament ce trebuie administrat, medicii au încercat mai multe medicamente. Unul dintre acestea a făcut minuni în Statele Unite, însă specialiștii l-au catalogat ca fiind mortal pentru persoanele cu probleme cardiace. 

În Statele Unite, un anume medicament a funcționat foarte bine și a avut rezultate excelente împotriva COVID-19. Este vorba despre Hidroxiclorochină, o substanță folosită în toată lumea, însă în Franța, medicii au stopat tratamentul cu acest medicament, din cauză că le poate fi fatal persoanelor cu probleme cardiace.

BILANȚ COVID-19. Numărul cazurilor de infectare din România a ajuns la 6.633 / 914 persoane, declarate vindecate și externate

Potrivit informațiilor oferite de Newsweek, Spitalul Universitar din Nisa a oprit tratamentul cu acest medicament, din cauza efectelor secundare pe care le are asupra persoanelor care suferă de probleme cardiace.

Raed Arafat, anunț îngrijorător despre pandemia de coronavirus din România

Secretarul de stat Raed Arafat a transmis că, în România, situația – în contextul crizei medicale a coronavirusului – este ținută sub control, dar nimeni nu trebuie să înțeleagă din asta că tot ceea ce a fost mai greu a trecut. ”Situația e sub control, însă lucrurile merg spre ceva mai grav, mai serios. Măsurile recomandate, trebuie respectate în continuare. Totul depinde de noi. Trebuie să respectăm regulile, mai ales acum de sărbători. Depinde foarte mult de noi. Dacă respectăm recomandările, nu vom avea un număr mare de decese. Lumea e supărată. Însă noi nu am trecut hopul și e recomandat tuturor familiilor să limităm contactul social”, a spus Arafat, potrivit antena3.ro.