Medic SMURD, mărturie emoționantă de la Suceava: ”Am avut și rude printre pacienți, una dintre ele a murit. Încerc să-mi fac datoria”

Publicat: 01/04/2020 | 17:55

Medic SMURD, mărturie emoționantă de la Suceava, în plină pandemie de coronavirus. Alinei Cigoli și-a pierdut o rudă din cauza coronavirusului, însă, nu se dă bătută în lupta cu COVID-19.

În Suceava au fost până acum înregistrate mai mult de un sfert din cazurile infectate cu coronavirus în România. Ministrul de Interne a anunțat luni seară că a fost emisă Ordonanța Militară numărul 6, prin care municipiul Suceava şi localităţile Adâncata, Salcea, Ipoteşti, Bosanci, Moara, Șcheia, Pătrăuţi şi Mitocu Dragomirnei intră în carantină totală.

În timp ce unele cadre medicale și-au dat demisia, există și altele care nu se dau bătuți în lupta cu coronavirusul. Este și cazul Alinei Cigoli, care este medic rezident la Spitalul Sf. Spiridon din Iași. Pentru o lună ea a fost detașată la Suceava pentru a se ocupa de pacienții cu coronavirus. (CITEȘTE ȘI: SITUAȚIE TOT MAI DRAMATICĂ ÎN SUCEAVA! AU FOST ANUNȚATE DOUĂ DECESE ÎN FAMILIA DIRECTORULUI DE LA SPITALUL JUDEȚEAN)

„Sunt medic rezident, medicină de urgență, anul 5, la Iași. Sunt detașată la Suceava timp de o lună. Această poveste începe de pe 23 martie, când am primit un mesaj că este posibil să fie nevoie de mai mulți medici în Suceava. Mi-am făcut bagajele împreună cu soțul și copilul meu, care mă întreba frecvent unde merg. Fetița mea are patru ani. A fost un moment dificil. Mi-am făcut bagajele cu inima strânsă. Suntem oameni, sentimentul de frică este prezent, e adevărat. Dar am ales să fiu medic de urgență. Asta înseamnă că oricând poți primi un telefon și trebuie să fii pregătit să pleci acolo unde e nevoie de tine”, a spus ea pentru Antena 3.

De asemenea, ea a dezvăluit că printre pacienții infectați cu noul coronavirus a avut și rude. Una dintre ele a și murit din cauza COVID-19. (VEZI ȘI: DEZASTRU LA SUCEAVA! DETALII NEȘTIUTE DESPRE „ZONA ROȘIE” A ROMÂNIEI)

„Experiența începe inițial la Spitalul Rădăuți, pe 23 martie, unde am lucrat trei ture consecutive. Întâmplarea face ca am consultat și o parte din rudele mele, eu fiind din Suceava. Inevitabil au fost aduse cu ambulanța și rude de-ale mele. A fost greu pentru că intervin și sentimentele. O parte dintre ele au fost în stare gravă. Unul din pacienți a pierdut lupta cu această boală grea. Primul pacient pe care l-am consultat a fost fratele bunicului meu. Nu știam că va veni. Mi-a fost adus de ambulanță, într-o stare foarte gravă, cu înaltă suspiciune de infecție cu coronavirus. A fost direcționat către Spitalul de Boli Infecțioase Suceava, unde a decedat a doua zi”, a mai spus ea.