Medic-erou, amenințat pentru că vrea să fie voluntar în „Spitalul Groazei” de la Suceava: „Sunt în caregoria de risc, dar nu îmi este frică de virus!”

Publicat: 02/04/2020 | 16:34

Monica Holicov, un medic ginecologic din Iași care s-a vindecat de coronavirus, vrea să fie voluntar în Spitalul Județean Suceava dar până acum nu primit vreun răspuns pozitiv sau negativ de la autorități deși spitalul în cauză se confruntă cu o criză acută de personal.

Mai mult, conducerea spitalului din Iași a avertizat-o pe dr. Monica Holicov că dacă pleacă în acea zonă, nu va mai putea profesa în Iași.

Monica Holicov are 52 de ani și susține că a nu îi este frică de noul coronavirus. Ea a solicitat să plece în Suceava pentru a-i ajuta pe medicii de acolo, copleșiți de numărul mare de bolnavi. Totuși, solicitarea ei nu a primit nici un răspuns din partea autorităților.

„Am fost avertizată voalat, că dacă iau boala nu mai pot face nașteri în spitalul meu. Le-am spus că am avut boala în ianuarie, am făcut-o pe picioare, nu am știut atunci, acum realizez (…) Eu plec la Suceava, nu m-am răzgândit. Totuși, dorința mea de a ajuta s-ar putea întoarce împotriva mea și împotriva pacienților mei.

Nu vreau sa am interzis la spitalul meu (…) Este panică, dar eu vă spun că o să se moară de foame, nu de boală. Mulți au fost dați afară de la serviciu, vor termina banii. Virusul nu-l iei dacă stai acasă, îl iei în spital când te duci să te operezi de apendicită, să faci dializă sau chimioterapie. De coronavirus se moare în spitale, nu acasă.

Eu sunt în categoria de risc, am peste 50 de ani și am diabet”, a explicat, conform Mediafax, medicul Monica Holicov.

La Suceava ar vrea să plece și alți medici din Iași, dar la fel ca în cazul Monicăi Holicov, demersurile lor nu au primit răspuns de la autorități.