Medic de la Institutul Matei Balș, noi declarații despre evoluția pandemiei: „Există un consens la nivel mondial”

Publicat: 31/07/2020 | 16:32

Un medic infecționist de la Institutul „Matei Balș” din Capitală a făcut noi declarații despre evoluția pandemiei. 

Adrian Marinescu consideră că situația din România s-ar putea îmbunătăți într-un termen relativ mic, dacă se respectă o condiție esențială.

„Poate să ducă la o îmbunătățire”

„Există un consens la nivel mondial. Masca purtată corect devine o barieră, atât pentru cel infectat care nu transmite, cât și pentru cel care vrea să prevină. Dacă e purtată corect, vorbim de masca chirurgicală, și de câte ori e nevoie, reprezintă cea mai bună măsură de prevenție și poate să ducă într-un interval scurt de timp la o îmbunătățire. Și nu spun că lucrurile se vor întâmpla peste noapte. Nici eu nu cred că în zilele următoare vor fi schimbări în bine, n-ar avea când”, a spus medicul la Realitatea Plus, scrie DC News. 

„Dar dacă toate măsurile devin o rutină, probabil că în două săptămâni am putea să avem un echilibru față de ceea ce avem acum”, a mai precizat Marinescu. 

În ultimele 24 de ore au fost 1.295 de cazuri noi de COVID-19 din 22.767 de teste efectuate. De asemenea, 39 de persoane au murit din cauza infecțiilor cu coronavirus. Sunt 409 pacienți internați la Terapie Intensivă.

Până astăzi, 31 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 50.886 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 27.007 pacienți au fost declarați vindecați și 4.433 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.