Medic de la Institutul Matei Balș din Capitală, dezvăluiri despre noua tulpină a coronavirusului: ”Nu avem date că avem pacienți cu noua tulpină”

Publicat: 29/12/2020 | 22:48

Medicul Adrian Marinescu din cadrul Institutului Matei Balș din Capitală a mărturisit că în România nu sunt pacienți infectați cu noua tulpină a coronavirusului.

Experții au descoperit o nouă tulpină de coronavirus, iar din primele cercetări se pare că aceasta ar putea fi de 10 ori mai contagioasă. Tulpina a fost numită D614G, iar potrivit Organizației Mondiale a Sănătății acest tip a fost descoperită anterior în numeroase țări și a devenit varianta predominantă în Europa și Statele Unite.

Meciul Adrian Marinescu susține, însă, că nu există date conform cărora ar exista pacienți din România infectați cu noua tulpină.

„Nu avem date că avem pacienți cu noua tulpină, dar știm că aceste cazuri de import de când a început pandemia fac ca varianta nouă de virus să ajungă peste tot. Tulpini noi am avut de-a lungul pandemiei, și în China, Spania, probabil vor mai fi.

Mutațiile identificate până acum nu încurcă vaccinarea și este important ca vaccinarea să se întâmple repede, pentru că mutații vor mai exista. Așadar, este important ca vaccinarea să se întâmple în timp scurt”, a spus medicul la Digi 24.

Coronavirus Româna, 29 decembrie

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că un număr de 4.637 de persoane au fost infectate în ultimele 24 de ore. Bilanțul pandemiei de COVID-19 a ajuns la 623.066 de persoane infectate. 549.262 de pacienți au fost declarați vindecați.

În intervalul 28.12.2020 (10:00) – 29.12.2020 (10:00) au fost raportate 135 de decese (89 bărbați și 46 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.