Medic de 46 de ani din Suceava, mort la două săptămâni după ce s-a vindecat de COVID-19

Publicat: 28/12/2020 | 23:03

Medic anestezist pe secția ATI a Spitalului Județean de Urgență (SJU) “Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, Ovidiu Irimescu a murit la două săptămâni distanță după ce s-a vindecat de COVID-19.

Ovidiu fusese diagnosticat cu noul coronavirus în luna noiembrie. A urmat un tratament corespunzător și s-a vindecat. Din păcate, în decembrie a început să se simtă rău, cel mai probabil din cauza unor unui cheag de sânge care bloca un o arteră, revenind la spitalul din Suceava.

Citește și: Doliu în Constanța. Medicul Mihaela Irina Bitoleanu a murit într-un groaznic accident auto pe A2

Pe 19 decembrie, medicul anestezist a fost transferat la Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof. dr. Matei Balș” din Capitală, unde a murit în cursul zilei de astăzi. Medicul avusese hepatită în vara acestui an, iar infecția cu COVID-19 a venit peste un organism vulnerabil, nerecuperat complet.

Un alt medic a pierdut lupta cu visurul, de Crăciun

Doar cu o zi înainte, pe 27 decembrie, Dr. Mihail Țurcanu, medic ginecolog care se pensionase, dar a continuat să lucreze pe fondul lipsei de personal, a murit din cauza COVID-19, la Botoşani.

„Deşi se pensionase, dr. Mihail Ţurcanu, în vârstă de 67 ani, în condiţiile lipsei acute de personal medical a ales să îşi continue activitatea la unitatea unde şi-a desfăşurat aproape întreaga carieră profesională, respectiv la Spitalul Orăşenesc Săveni (în prezent secţie exterioară a SJU Botoşani) fiind singurul medic ginecolog din această unitate”, a anunţat Federaţia “Solidaritatea Sanitară”.

La începutul lunii decembrie, medicul s-a infectat cu COVID-19 şi a fost internat iniţial în Secţia de Infecţioase a SJU Botoşani, iar după ce starea i s-a agravat, a fost transferat pe Secţia de Terapie Intensivă. Este al cincilea cadru medical din cadrul SJU Botoşani care moare din cauza noului coronavirus, scrie Gândul.ro. 

Nu rata: Încă un erou din linia 1 a murit după ce s-a infectat cu SARS – CoV – 2. Medicul avea 59 de ani