Mattias, în vârstă de 6 luni, s-a vindecat! Povestea celui mai tânăr pacient infectat cu virusul COVID-19, din Suceava

Publicat: 09/04/2020 | 17:16

Mattias este cel mai tânăr pacient care a fost infectat cu noul coronavirus, din Suceava. Bebelușul de șase luni s-a vindecat și a putut să se întoarcă acasă.  Acesta se află acum în afara oricărui pericol, după ce al doilea test consecutiv a fost negativ.

În perioada 18-23 martie, Mattias și mama sa Florentina au fost internați la secția Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Suceava, iar atunci când spitalul s-a închis aceștia au fost externați. Însă în aceeași seară au ajuns la Urgențe, la Spitalul Municipal Rădăuți pentru că cel mic avea febră și se simțea rău. Așa că au fost transferați la Suceava, la secția Boli infecțioase. (CITEȘTE ȘI: ȚI SE SFÂȘIE INIMA! CUM AU FOST ULTIMELE ZILE DE VIAȚĂ ALE LUI CRISTIAN STUPIUC, AMBULANȚIERUL DIN SUCEAVA RĂPUS DE CORONAVIRUS! CE A SPUS ÎNAINTE SĂ MOARĂ)

În data de 27 martie, Mattias a fost confirmat pozitiv cu virusul COVID-19, dar și cu rujeolă. După ce au primit acest dublu diagnostic, bebelușul împreună cu mama sa au fost transferați la Clinica de Boli Infecțioase din Iași. Aici copilul a primit tratamentul de care avea nevoie pentru ambele afecțiuni și în scurt timp s-a vindecat. (VEZI ȘI: UN ALT SPITAL DIN SUCEAVA A INTRAT ÎN CARANTINĂ! O PARTE DIN PERSONALUL MEDICAL DEPISTAT POZITIV VA RĂMÂNE ÎN SPITAL ŞI VA AVEA GRIJĂ DE PACIENŢI)

Florentina a fost și ea testată pentru virusul COVID-19, iar rezultatul a fost negativ. Pentru a stabili dacă bebelușul se află în afara oricărui pericol au mai fost făcute două teste marți și miercuri. Rezultatul pentru ambele a fost negativ, iar joi mama și copilul au fost externați.

Acum  cei doi se simt bine și așteaptă să ajungă acasă. Florentina este recunoscătoare cadrelor medicale din Iași, care au avut grijă de ei și au făcut tot ce era posibil ca Mattias să se întoarcă sănătos acasă.