Măsuri stricte la Ministerul Sănătății, ca urmare a infectării unei angajate cu noul coronavirus. Femeia revenise din Dubai

Publicat: 14/03/2020 | 22:13

Testul unui funcționar al Ministerului Sănătății, suspectat de infecție cu noul coronavirus, a ieșit pozitiv și, în consecință, au fost luate măsuri stricte. S-a dispus o anchetă epidemiologică, iar persoanele care au avut contact direct cu aceasta au fost testate sau sunt în curs de testare, fiind autoizolate la domiciliu.

De asemenea, s-a dispus dezinfectarea birourilor din clădirea ministerului, iar programul de lucru de luni, marți și miercuri va fi suspendat, angajații lucrând de acasă.

În acest moment, persoana infectată cu Covid-19 se află internată în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași, starea ei este bună, este ameliorată simptomatic. Persoanele cu care a intrat în contact de pe traseul Iași-București  – în data de 12.03.2020  -au fost testate, iar testul a ieșit negativ. Mai sunt așteptate și rezultatul de la probele membrilor familiei sale. Aceasta a venit din Dubai, dintr-o călătorie de agrement, iar persoanele cu care a luat contact acolo au fost testate, rezultatele fiind negative.

Ministrul Sănătății nu a intrat în contact direct cu această persoană, după ce s-a întors din călătoria din Dubai. Reamintim că Victor Costache a fost testat la Parlament  -în data de 13.03.2019  – iar rezultatul este negativ. Acesta nu se află în izolare, nefiind contact direct nici cu senatorul Vergil Chițac depistat pozitiv și neparticipând a fost la ședința Biroului Politic al PNL, de luni, 9 martie 2020.