Măsuri speciale pentru elevii care susțin Bacalaureatul și Evaluarea Națională! Cum se vor desfășura examenele pe timpul pandemiei de coronavirus

Publicat: 02/05/2020 | 21:44

Oficiali din Ministerul Educației, dar și din Ministerul Sănătății se gândesc la o serie de măsuri speciale pentru elevii care susțin Bacalaureatul și Evaluarea Națională. În rândurile de mai jos, descoperiți cum se vor desfășura cele două examene important pe timpul pandemiei de coronavirus, care a făcut ravagii pe întreaga planetă. La nivel mondial, 243.024 de oameni au pierit din cauza virusului SARS-CoV-2, iar alți 3.456.223 sunt infectați, potrivit celor mai noi informații, furnizate în această seară.

Citește și: Raed Arafat, declarații despre măsurile diferenţiate din 15 mai! Ce se întâmplă cu vacanțele de vară ale românilor din cauza pandemiei de coronavirus

Măsuri speciale pentru elevii care susțin Bacalaureatul și Evaluarea Națională

Atât reprezentanții școlilor, dar și cei ai liceelor își iau măsuri pentru intervalul în care elevii de clasa a VIII-a și a XII-a vor asista la cursuri și, ulterior, ei vor susţine examenul de bacalaureat şi Evaluarea Naţională. Conform oficialilor, o clasă cu 30 de copii va fi împărțită în trei, iar băncile vor fi despărțite de cel puțin doi metri. În plus, în fiecare sală de curs va exista dezinfectant. Cu toate acestea, părinții sunt îngrijorați și au declarat că ar fi preferat ca pregătirea să fie făcută online.

“Familiile trebuie să fie în egală măsură responsabile pentru educaţia copiilor, să evite pe cât posibil contactul cu mulţi alţi colegi şi să puntem controla şi stopa o eventuală răspândire a virusului în colectivitate”, a afirmat Marina Manea, inspectoratul şcolar, relatează stirileprotv.ro.

În prezent, specialiştii din Educaţie şi din Sănătate lucrează în aceste momente la o strategie pentru ca elevii să revină la şcoală în siguranţă pentru Bacalaureat şi Evaluare Naţională.

Nu rata: Monica Anisie, ministrul Educației, declarații de ultimă oră referitoare la redeschiderea școlilor. Când va începe examenul de Bacalaureat 2020

Cum se vor desfășura cele două examene importante pe timpul pandemiei de coronavirus

Fie că este vorba despre Bacalaureat, fie că este vorba despre Evaluare Naţională, examenul se va desfășura astfel: o clasă cu 30 de elevi va fi repartizată în 3 săli diferite. În momentul în care ajung la școală, tuturor candidaților li se va lua temperatura.

Pe durata examenelor, elevii vor purta măşti şi vor fi supravegheaţi şi de un medic. Există posibilitatea ca timpul de examen să fie prelungit, spun unii profesori, din cauza condiţiilor stresante la care vor fi supuşi elevii. Atât la examene, cât şi pe parcursul celor două săptămâni de recapitulări, intrarea şi ieşirea din şcoala se va face separat. Profesorii vor cere liste în avans cu elevii care vor să participle la cursuri.

Află și: Avertizări sumbre de la OMS! Trebuie să ne pregătim pentru al doilea și al treilea val de coronavirus

În perioada următoare vor fi făcute publice noi informații despre aceste evenimente importante.