Măsuri severe pe Aeroportul Otopeni! Se pregătește aterizarea în București a primilor pasageri din Italia

Publicat: 23/02/2020 | 19:42

Duminică seara o să aterizeze pe Aeroportul Otopeni, din București prima cursă din Italia cu pasageri din zonele unde s-au confirmat cazuri  de coronavirus.

Autoritățile au luat unele măsuri de siguranță. Pasagerii care o să sosească aeroportul Henri Coandă din Bucureșt vor intra în țară pe fluxul destinat zborurilor charter și o să fie puși să competeze un chestionar cu datele de identificare şi alte informații relevante. (CITEȘTE ȘI: SITUAȚIE DRAMATICĂ ÎN ITALIA! 355 DE ROMÂNI SUNT ÎN CARANTINĂ. CE LE ESTE STRICT INTERZIS SĂ FACĂ ÎN UMĂTOARELE 14 ZILE)

Toți o să fie asistaţi de personalul medical al Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă și o să folosească un culoar special, creat  pentru ei. (VEZI ȘI: EUROPA ALERTATĂ DE CORONAVIRUS! FRANȚA ESTE PREGĂTITĂ DE EPIDEMIA CU COVID-19)

„Până la stabilirea unor măsuri suplimentare din partea autorităţilor din domeniul sănătăţii publice, pasagerii care sosesc la aeroportul Henri Coandă din zonele din Italia afectate de coronavirus (pentru moment, cele dinspre Milano, Bergamo, Treviso, Torino) vor intra în ţară pe fluxul destinat zborurilor charter. La intrarea în ţară, aceşti pasageri vor completa un scurt chestionar cu datele de identificare şi alte informatii relevante. Ei vor fi asistaţi de personalul medical al DSU”, a informat purtătorul de cuvânt al CNAB, Valentin Iordache.

Persoanele care sosesc în România din localităţile italiene din regiunea Veneto şi din provincia Lodi/Lombardia în care există cazuri de infecţie cu coronavirus sau care au călătorit în aceste localităţi vor intra în carantină, iar în cazul în care nu respectă regulile sunt pasibile de pedeapsă”, a declarat managerul Institutului „Matei Balş”, Adrian Streinu Cercel.