Măsuri împotriva Covid-19. Cum trebuie să spălăm hainele, pentru a scăpa de orice virus

Publicat: 20/03/2020 | 12:42

În plină epidemie de coronavirus trebuie să ținem cont de toate măsurile impuse de autoritățile competente, pentru a ne putea proteja cât mai bine de Covid-19. Hainele pe care le îmbrăcăm sunt și ele o sursă de pericol și, tocmai de aceea, trebuie să avem mare grijă cum le spălăm. 

În lupta împotriva Covid-19 trebuie să ținem cont de mai multe aspecte, pentru a fi mereu în siguranță. Unul dintre aspecte ține de hainele pe care le îmbrăcăm, cu care trebuie să fim foarte atenți și să le spălăm corespunzător, pentru a elimina orice formă de virus.

Potrivit informațiilor oferite de thesun.co.uk, nu trebuie, sub nicio formă, să tușim sau să strănutăm în hainele pe care le-am purtat, iar dacă s-a întâmplat acest lucru, acestea trebuie spălate urgent. Iată care sunt lucrurile de care trebuie să ținem cont.

Pentru că virușii nu rezistă la temperaturi mari, specialiștii ne recomandă să alegem, pentru spălarea hainelor, un program cât mai lung și o temperatură cât mai ridicată, de preferat de 60 grade Celsius.

Pentru o protecție cât mai mare, specialiștii susțin că înainte de a da startul programului de spălat putem pune o cană de oțet în cuva mașinii de spălat, pentru o igienizare mult mai profundă. Nu în ultimul rând, după ce hainele sunt complet uscate, putem folosi un fier de călcat cu o temperatură ridicată, pentru a scăpa de viruși și pentru a le putea purta în siguranță.