Măsuri extreme din cauza epidemie de coronavirus! Olanda anulează examenul de bacalaureat. Care este noua metodă de evaluare a elevilor

Publicat: 24/03/2020 | 17:34

Din cauza epidemiei de coronavirsu în toate țările au fost instaurate noi reguli. În Olanda s-a decis anularea examenului de bacalaureat și stabilirea unei noi metode, mai sigure, de a evalua elevii.

Guvernul olandez a anunţat anularea examenelor centrale de sfârşit de studii, echivalent cu examenul de bacalaureat, din cauza pandemiei de coronavirus, potrivit AFP. În prezent  în Olanda, au fost confirmate 5,578 de cazuri de persoane contaminate, iar şcolile sunt închise din 16 martie, pentru a opri propagarea virusului. (CITEȘTE ȘI: PANDEMIA DE CORONAVIRUS PUNE LA ÎNCERCARE CREATIVITATEA! CU CE IDEE AU VENIT ADMINISTRATORII UNUI SUPERMARKET, PENTRU A STOPA CUMPĂRĂTURILE EXCESIVE)

Validarea sau nevalidarea diplomei de încheiere a studiilor va fi determinată doar pe baza notelor obţinute în timpul anului şcolar. (VEZI ȘI: SITUAȚIE ALARMANTĂ ÎN SUA! OMS: POATE SĂ DEVINĂ NOUL EPICENTRU AL PANDEMIEI DE CORONAVIRUS)

„Vreau, în aceste vremuri de criză, să le dau tuturor elevilor posibilitatea să obţină o diplomă completă şi să avanseze astfel fără pauză spre învăţământul superior”, a declarat ministrul olandez al educaţiei Arie Slob într-un comunicat.

Astfel, instituțiile de învățământ au timp până la începutul lui iunie pentru  a-i face pe elevi să treacă restul examenelor care contează pentru notele obţinute în timpul anului şcolar.

Ministerul Educaţiei din Olanda a sfătuit instituţiile şcolare să organizeze examenele la distanţă, prin videoconferinţe. Iar în cazul în care şcolile nu sunt în măsură să efectueze testele la distanţă, se pot organiza sesiuni de examen în clădirile şcolare, dar respectând o distanţă de securitate de 1,5 metri.