Măsuri dure din cauza pandemiei de coronavirus: S-a prelungit Starea de Urgență! Unde s-a întâmplat

Publicat: 17/12/2020 | 17:10

În California, mai exact în comitatul Orange s-a prelungit din nou Stare de Urgență. Măsura luată din cauza pandemiei de COVID-19 s-a extins până în luna martie a anului viitor, ceea ce ar însemna că s-ar împlini 1 an de când acesta se află în Stare de Urgență.

Guvernul județului Orange din California a extins Starea de Urgență miercuri și l-a extins până în martie, anul viitor, ceea ce ar duce la împlinirea a un an al comunității în această măsură luată împotriva COVID-19.

Un comunicat al guvernului județean a declarat că schimbarea a fost făcută pe baza ultimelor date privind pandemia de coronavirus și impactul acesteia asupra județului. Starea de urgență ar trebui să dureze până pe 31 martie 2020, după cum informează presa internațională.

Județul Orange și cele trei guverne ale orașelor sale au intrat deja în Stare de Urgență pe 13 martie pentru a stopa pandemia de COVID-19. Mai mult, județul a adoptat și un ordin de ședere la domiciliu, care a îndemnat cetățenii comunității să rămână acasă pentru a atenua răspândirea coronavirusului.

Care este situația din România

Până astăzi, 17 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 577.446 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 477.139 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.697 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4.534.197 de teste. Dintre acestea, 28.099 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 18.117 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.982 la cerere.