Măsuri drastice în Rusia! Se prelungește interdicția privind intrarea străinilor în țară pe termen nedefinit

Publicat: 29/04/2020 | 21:04

Pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19 Rusia a adoptat noi măsuri restrictive. Interdicția de intrare a cetățenilor străini în țară a fost prelungită miercuri de către premierul Mihail Mișustin.

Astfel, această măsură va fi valabil până la momentul în care situația epidemiologică provocată de pandemia de coronavirus se va îmbunătăți, scrie Agerpres, care citează agenția EFE. (CITEȘTE ȘI: O VÂNZĂTOARE DE LA UN MAGAZIN DE CARTIER A FOST AMENDATĂ ÎN TIMPUL PROGRAMULUI! A REFUZAT SĂ-I PREZINTE POLIŢISTULUI LOCAL ADEVERINŢA NECESARĂ PENTRU JUSTIFICAREA DEPLASĂRII)

„Până pe 30 aprilie sunt în vigoare restricţiile pentru intrarea străinilor în ţara noastră. Astăzi am semnat o dispoziţie care extinde acest termen până când se va încheia lupta contra infecţiei COVID-19”, a declarat premierul rus în timpul unei şedinţe de guvern. (VEZI ȘI: INCREDIBIL. O BĂTRÂNĂ DE 101 ANI A SUPRAVIEŢUIT GRIPEI SPANIOLE, CANCERULUI ŞI COVID-19: ”ARE UN ADN SUPRAOMENESC”)

Această decizie are totuși și câteva clauze speciale pentru a diminua impactul negativ asupra activității industriale din Rusia. Astfel, interdicția va cuprinde și câteva excepții, cum ar fi specialiştii care desfăşoară activităţi de întreţinere şi reparaţii pentru echipamentele importate.

În prezent, în Rusia au fost confirmate aproape 100.000 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 și au fost înregistrate 972 de decese.