Măsuri de urgenţă luate în Sinaia, după ce oamenii au luat cu asalt pârtiile

Publicat: 20/12/2020 | 10:42

Autoritățile au decis să ia o serie de măsuri de urgență în Sinaia, după ce românii au luat cu asalt pârtiile. Zeci de oameni, dornici de distracție, nu au respectat distanțarea socială.

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) al oraşului Sinaia a decis ca măsurile suplimentare pentru prevenirea răspândirii infectării să fie luate imediat în zonele aglomerate ale domeniului schiabil, a anunţat primăria.

Primarul Vlad Oprea a cerut ca numărul jandarmilor, al jandarmilor montani și al polițiștilor să fie suplimentat, astfel încât măsurile sanitare să fie respectate de oameni.

Alte măsuri au vizat fluidizarea traficului rutier și creșterea numărului de locuri de parcare, astfel că, de sâmbătă s-a decis deschiderea traficului auto pe Drumul Cotei, dar şi crearea unui segment de drum cu sens unic, de la intersecţia străzilor Drum Nou Cota 1400 şi Calea Codrului ( Hotel Ioana) până la Cabana Schiori.

Operatorii pe cablu trebuie să asigure delimitarea culoarelor de trafic prin montarea de garduri şi parapeţi. De asemenea, din 15 în 15 minute, aceștia sunt obligați să difuzeze mesaje audio care să amintească publicului caracterul obligatoriu al măsurilor impuse, printre care distanţarea fizică şi masca de protecție.

Ca măsură suplimentară se pregăteşte un Proiect de Hotărâre a Consiliului Local Sinaia prin care forţele de ordine să aibă posibilitatea de a aplica sancţiuni acelora care nu respectă regulile de funcţionare a domeniului schiabil, potrivit Primăriei.