Măsuri de ultimă oră în cazul orașului Suceava. Ce se întâmplă cu spitalul declarat focar de coronavirus

Publicat: 06/04/2020 | 12:56

În contextul pandemiei de coronavirus s-au luat măsuri mult mai drastice în Suceava, oraș declarat în carantină totală de către președintele României, Klaus Iohannis. 

După ce orașul Suceava a fost băgat în carantină totală, se iau măsuri mult mai drastice în privința Spitalului Județean Suceava, declarat un adevărat focar de coronavirus. Astfel, potrivit noilor reguli impuse, autoturismele și pietonii nu mai au voie să treacă prin fața clădirii.

Noile reguli se aplică începând de astăzi, 6 aprilie, potrivit informațiilor oferite de presa locală. Astfel, traficul rutier va fi interzis pe segmentul de drum cuprins între intersecția strada Calea Obcinelor cu bulevardul 1 Mai și intersecția strada Universității cu bulevardul 1 Mai, „cu excepția autovehiculelor aparținând instituțiilor publice, agenților economici și riveranilor care își au sediul/domiciliază în această zonă”. 

Ceilalți participanți la trafic trebuie să efectueze obligatoriu viraj la stânga/dreapta către Calea Obcinelor/strada Universității/strada Alexandru cel Bun.

Presa locală mai informează că traficul rutier va fi interzis pe segmentul de drum cuprins între intersecția strada Scurtă cu bulevardul 1 Mai și intersecția strada Scurtă cu Aleea Saturn, însă excepție fac autovehiculele aparținând instituțiilor publice, agenților economici și riveranilor care își au sediul/domiciliază în această zonă, iar intrarea și ieșirea riveranilor se va efectua obligatoriu prin strada Zorilor.

De asemenea, și pietonii vor evita să treacă prin fața Spitalului Județean din Suceava, însă există excepții: angajații instituțiilor publice, angenților economici și riveranilor care își au sediul/domiciliază în această zonă, persoanele care se prezintă cu urgențe medicale la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava și aparținătorii care aduc pachete.

  • pe segmentul de drum cuprins între intersecția strada Calea Obcinelor cu bulevardul 1 Mai și intersecția strada Universității cu bulevardul 1 Mai.
  • pe segmentul de drum cuprins între intersecția strada Scurtă cu bulevardul 1 Mai și intersecția strada Scurtă cu Aleea Saturn.
  • pe strada Teilor spre bulevardul 1 Mai, fiind permisă deplasarea doar spre strada Zorilor/Aleea Saturn, mai informează ziardesuceava.ro.