Măsură extremă într-una dintre cele mai afectate țări din lume cu noul coronavirus! Autoritățile vor folosi un mall pe post de spital pentru pacienți

Publicat: 24/03/2020 | 17:35

Pandemia de coronavirus aduce măsuri de ultimă oră în toate țările afectate de accelerarea intensă a virusului Covid-19 în rândul oamenilor. Iranul, una dintre țările cu bilanțul cel mai tragic din lume – 24,811 cazuri de îmbolnăvire și 1,934 de decese până astăzi –  a decis înființarea unui spital improvizat pentru pacienții care suferă de noul coronavirus. Astfel că cel mai mare mall din țară va servi drept unitate medicală pe parcursul acestei perioade de criză.

Conform ultimelor date, Iran este cea de-a șasea țară din lume afectată de noul coronavirus, după China, Italia, SUA, Spania și Germania. Doar în ultimele ore au fost raportate 122 de morți în Iran.

Situația tragică în care se află la acest moment le-a determinat pe autoritățile iraniene să ia decizii de ultimă oră pentru salvarea miilor de pacienți infectați cu Covid-19.

Cel mai mare mall din Iran a fost reamenajat pentru improvizarea unui spital dedicat exclusiv pacienților de  Covid-19. Până la acest moment în centrul comercial au fost amplasate 250 de paturi, dar va ajunge la 3.000, spun autoritățile.