Măsura care se aplică deja în România. Ce decizie au luat supermarketurile în criza coronavirusului

Publicat: 22/03/2020 | 16:30

A șaptea zi de când președintele Klaus Iohannis a declarat Starea de Urgență pe teritoriul României, iar deplasarea cetățenilor a fost restricționată în timpul nopții. Există și recomandarea ca în timpul zilei să nu se iasă din case decât atunci când este absolut necesar, întrunirile publice sunt anulate, iar de astăzi vor fi închise și mall-urile.

Autoritățile fac tot ceea ce este posibil pentru a răspândirea noului coronavirus să fie măcar întârziată, iar astăzi, din păcate, au fost confirmate și 2 decese provocate de COVID-19 în Românie. Sunt 433 de persoane infectate, conform ultimelor informații oficiale, iar tensiunea plutește în aer. Iar oamenii trebuie să conștientizeze acest pericol uriaș nevăzut reprezentat de COVID-19.

Iată că marile lanțuri de supermarketuri au luat primele decizii tranșante, fiind limitate cantitățile de produse care pot fi cumpărate, informează mediafax.ro.

(VEZI ȘI AICI: ȘEFUL ISU HUNEDOARA A FOST INFECTAT CU NOUL CORONAVIRUS. VIOREL DEMEAN, CONTACT AL PRIMARULUI DEVEI)

”Stocurile sunt suficiente”

În această perioadă de criză medicală acută, cele mai căutate produse au fost uleiul, făina, mălaiul, conservele, alcoolul sanitar și, bineînțeles, dezinfectanții. Limitarea se referă, cel puțin deocamdată – în cazul Carrefour – la dezinfectați, înălbitori și produse derivate. Și Auchan a impus limitări pe care le-a făcut cunoscute cumpărătorilor, aceștia nemaiputând să achiziționeze o cantitate mai mare de 6 bucăți/pungi/sticle la produse precum orez, ulei sau făină.

Din ceea ce transmit responsabilii supermarkturile, produse există pe stoc, stocurile sunt suficiente, însă astfel de măsuri sunt absolut necesare. Există o tendință de aprovizionare în cantități foarte mari, iar aceasta trebuie stopată.