Măștile chirurgicale au revenit pe piață! De unde le poți cumpăra și la ce prețuri

Publicat: 15/04/2020 | 11:11

Dacă până nu cu mult timp în urmă românii semnalau faptul că nu găsesc măști de protecție și că riscă amenzi dure și, mai rău, să se îmbolnăvească de COVID-19, iată că, recent, acestea au revenit în farmacii și în magazinele de bricolaj, iar prețul pornește de la 5 lei bucata.

NU RATA: CUM POȚI SĂ-ȚI FACI O MASCĂ CHIRURGICALĂ ÎN PROPRIA CASĂ ȘI DE CE MATERIALE AI NEVOIE

În aceste condiții, ar putea deveni obligatorii pe întreg teritoriul României în cazul în care autoritățile ajung la concluzia că stocurile sunt suficiente pentru toți cetățenii.

CORONAVIRUS. Județul din România în care DSP anunță că 10% din testările pentru Covid-19 au ieșit pozitive!

De altfel, secretarul de stat Raed Arafat a anunţat, recent, pe contul său de Facebook, că ar fi bine ca toţi românii să poarte măşti, iar dacă nu găsesc, să improvizeze ceva acasă.

Purtarea măștii sau a orice material care poate împiedica ca particulele care se răspândesc când vorbim, tușim sau strănutăm, să ajungă la alții sau la noi și să ducă la răspândirea virusului ar fi o masură suplimentară care să vină în sprijinul celor care se luptă cu acest virus. Aduceți-vă aminte, nu este nevoie de masca medicală că să va protejați și să protejați pe alții… puteți improviza!

Totodată dacă faceți acest lucru și vă confecționați o mască acasă, nu uitați să o spălați zilnic când va întoarceți acasă, și să o călcați”, a fost mesajul transmis Raed Arafat.

VEZI AICI: CUM SE DEZINFECTEAZĂ MASCA DE PROTECȚIE! UN MEDIC IMUNOLOG A DIVULGAT SECRETUL

Galați, Iași sau Vaslui sunt doar câteva dintre județele din România unde purtarea măştii a devenit obligatorie în spaţiile publice, decizie luată în scopul limitării răspândirii coronavirusului.