Masca devine obligatorie în Capitală. Care sunt zonele vizate de autorități

Publicat: 03/08/2020 | 19:58

Potrivit unei decizii adoptate de Comitetul municipal pentru Situaţii de Urgenţă București, masca de protecție va deveni obligatorie în aer liber în mai multe zone din București, începând cu data de 4 august. Este vorba spațiile care se pot aglomera oricând.

Astfel, masca de protecție va fi obligatorie în toate zonele cu un grad ridicat de aglomerație, precum piețele, gările sau autogările, ori stațiile de autobuz, etc…

„S-a hotărât purtarea obligatorie a măştii de protecţie pe toată durata zilei în zona delimitată ca fiind Centrul Vechi, în toată zona pietonală. S-a decis obligativitatea purtării măştii de protecţie în pieţe, în târguri şi în expoziţii, pe toată durata desfăşurării expoziţiei, târgurilor de către toate persoanele. S-a hotărât purtarea obligatorie a măştii în staţiile STB, în gări, staţii CFR, peroane, autogări, staţii de auto, taximetre”, a spus purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului – Municipiul Bucureşti, Mariana Stancu-Ţipişcă.

La decizia au participat și reprezentanții CFR

Potrivit Marianei Stancu-Ţipişcă, în urma unei alte hotărâri a CMSU de luni, şi CFR va face parte din CMSU. „A dorit CFR-ul să fie membru cu drepturi depline în acest comitet, pentru că şi ei contribuie (…) la măsurile pentru prevenirea răspândirii epidemiei de COVID şi nu s-a opus nimeni ca CFR să fie membru de drept în acest comitet”, a mai afirmat Stancu-Ţipişcă.

Masca de protecție, obligatorie și în județul Neamț

În contextul creșterii accelerate a cazurile de coronavirus, județul Neamț s-a decis obligativitatea purtării măștii de protecție și în aer liber.

De miercuri, 5 august, ora 6:00, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, în aer liber, pe raza județului Neamț de către toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani.

Astfel, în urma decizie zonele în care vor fi purtate aceste măști de protecție sunt: piețele, târgurile, oboarele, evenimentele în aer liber, obiectivele turistice, lăcașurile de cult turistice și ecumenice.