Masca de protecție ar putea să nu mai fie obligatorie. Anunțul lui Lucian Bode, ministrul de Interne

Publicat: 12/04/2021 | 12:03

Masca de protecție ar putea să nu mai fie obligatorie în anumite zone turistice, potrivit anunțului făcut de Lucian Bode, ministrul de Interne.

Lucia Bode a precizat că restricțiile din prezent vor fi ridicate gradual, totul depinzând de evoluția pandemiei de COVID-19. În prezent, purtarea măștii de protecție este obligatorie peste tot, lucru care a atras multe nemulțumiri din partea populației.

Sigur că aceste restricții când o să fie ridicate gradual ne gândim și la aceste aspecte (n.r.: referitor la mască). Din punctul meu de vedere când mergi la munte cu mască ne gândim sau nu dacă e în regulă. Să stai pe plajă, să intri în mare cu mască ne gândim dacă este sau nu în regulă.

Purtarea măștii este obligatoriu și în fața Ministerului de Interne, și pe plajă, și la munte. Sigur că atunci când premierul Florin Cîțu a venit cu această perspectivă încurajatoare ca începând cu 1 iunie o parte din restricții să fie ridicate gradual, așa cum au fost și introduse, cu siguranță ne gândim și la acest aspect (la măștii pe plajă – n.r.), pentru că, în condițiile în care ajungi în vârful muntelui și porți mască sau stai pe plajă, intri în mare cu mască, din punctul meu de vedere, ca oameni normali ce suntem cu toții, ne gândim dacă este sau nu în regulă.

Cu siguranță ce am văzut anul trecut la mare, om lângă om, nu poate fi încurajator. Aceste restricții, gradual, sunt pe cale să fie ridicate: inclusiv masca în anumite condiții de distanțare poate fi luată în considerare”, a declarat ministrul de Interne, Lucian Bode, în fața sediului instituției.

Ce amenzi riscă persoanele care nu poartă mască de protecție

În București, masca de protecție a devenit obligatorie anul trecut, în octombrie, când rata de infectare a depășit 3 cazuri la mia de locuitori. Cei care nu se supun acestei reguli riscă să primească o sancțiune cuprinsă între 500 și 2.500 lei. Valorile amenzilor au fost stabilite prin Legea 55/2020, privind starea de alertă.