Masacru pe străzi! Peste 43 de persoane și-au pierdut viața în urma unor atacuri sângeroase

Publicat: 10/03/2020 | 07:32

Au fost momente de coșmar în Burkina Faso, după ce mai multe grupuri de autoapărare în represalii la acţiuni jihadiste au comis mai multe atacuri sângeroase! În urma masacrului de pe străzi, peste 43 de persoane și-au pierdut viața și multe altele au fost rănite.

Masacru pe străzile din Burkina Faso! Potrivit informațiilor oferite de presa internațională, mai multe grupuri de autoapărare în represalii la acţiuni jihadiste au dat startul unor atacuri sângeroase în urma cărora și-au pierdut viața peste 43 de persoane. Ororile au fost comise în cadrul mai multor comunități din nordul Burkinei Faso și deși acest lucru se întâmplă extrem de des, acum, numărul victimelor este unul alarmant.

„Duminică, mai multe atacuri au fost comise în satele Dinguila şi Barga situate în comuna Barga, provincia Yatenga (nord). Un bilanţ provizoriu indică 43 de victime” a informat ministrul Comunicării, Remis Fulgance Dandjinou, despre cele întâmplate.

AFP informează că satele afectate de atacurile sângeroase sunt cele în care trăiesc predominant fulani, acuzaţi deseori că sunt apropiaţi ai jihadiştilor.

„Răniţii, în număr de şase, au fost trimişi la Centrul medical regional din Ouahigouya unde sunt îngrijiţi. Forţele de apărare şi securitate au fost desfăşurate imediat la faţa locului pentru a asigura securitatea în satele atacate”, a mai punctat ministrul Dandjinou, despre starea victimelor.

„Guvernul condamnă cu cea mai mare fermitate acest atac odios (…). Procurorul din Faso de pe lângă Tribunalul Marii instanţe din Ouahigouya a fost, de asemenea, sesizat (…) se face totul pentru a restabili calmul şi seninătatea în satele afectate” a încheiat acesta.