Mărturisirile unui medic rezident! A fost dat afară din apartamentul în care locuia: „Este inuman ce se întâmplă, efectiv se ia în batjocură medicul”

Publicat: 07/04/2020 | 16:35

Epidemia de coronavirus a făcut ravagii în toată lumea și a semănat în oameni frică, iar acest sentiment a dat naștere unui comportamente greu de înțeles. Teama că ar putea pății ceva i-a facut pe unii dintre cetățeni să uite de umanitate și să facă niște gesturi teribile. Un medic rezident din București a fost dat afară din apartamentul în care locuia cu chirie. Motivul invocat de proprietar a fost teama ca medicul ar putea aduce virusul acasă.

Astfel, medicul rezident a rămas fără casă în plină epidemie și încearcă să își găsească o locuință, în timp ce ar trebui să fie la spital, iar în schimbul muncii sale să primească măcar strictul necesar, nu să fie alungat pentru că încearcă să salveze vieți. (CITEȘTE ȘI: GABRIELA FIREA, ANUNȚ DESPRE TESTAREA PENTRU CORONAVIRUS: ”TREBUIE SĂ MERGEM DEJA LA ETAPA URMĂTOARE: SĂ TESTĂM ANGAJAŢII DIN…”)

Tânărul medic a vorbit pentru Digi24 despre cum s-au desfășurat lucrurile și cum a argumentat proprietarul decizia.  „Am fost sunată pe 31 martie de proprietar, spunându-mi că ar fi bine să plec, că sunt medic, că lucrez în spital și că a început lupta pentru supraviețuire și că ei îi e teamă că voi aduce virusul. Cu fata ei stăteam. I-am spus că unde lucrez eu nu e niciun caz, m-a testat, nu am nici simptome, nici febră n-am făcut. Apoi, la nici două zile mi-a trimis mesaj și mi-a spus că vrea un răspuns… ceea ce e foarte dificil să găsești un loc, cel puțin în perioada asta. A dat cu clor după mine, prin casă a dat cu clor, cu pulverizator, pe clanțe. Este inuman ce se întâmplă, efectiv se ia în batjocură medicul. E frustrant, chiar am învățat și învăț mult pentru asta și îmi place ce fac, dar te fac să te simți prost.”, a declarat medicul.

Din păcate, acesta nu este singurul caz în care cadrele medicale au avut de suferit și au fost umilite doar din cauza profesiei pe care o au. Astfel de lucruri s-au întâmplat și la Sibiu sau Galați,  unde medicii au fost respinși de către comunitate.