Mărturisirea cutremurătoare a fiicei unui bărbat din Suceava decedat din cauza coronavirusului: ”Nu ne răspunde nimeni…”

Publicat: 01/04/2020 | 07:16

Municipiul Suceava și alte 8 localități au fost plasate de autorități, după ce România a intrat în Scenariul 4 al crizei coronavirusului, în carantină totală. Situația medicală din zonă este extrem de gravă, discutându-se chiar despre ”Lombardia României”.

În timpul emisiunii ”Sinteza Zilei” de la Antena 3, fiica unui bărbat care a decedat din cauza coronavirusului a făcut o mărturisire cutremurătoare. Nimic nu anunța tragedia, inițial, starea bărbatului nu se înrăutățise, iar acesta părea a duce totul ”pe picioare”, după cum a declarat femeia. Dar, după două zile, au intervenit complicațiile.

„E adevărat, tata era cu multe probleme de sănătate printre care și un diabet, de foarte mult timp, dar pe care le-a dus foarte-foarte bine. Tata a fost internat în spital pe secția de diabet, pe 12 martie și l-am scos din spital pe 16 martie. L-am adus acasă pe picioarele lui, a comunicat cu cei din jur, a luat contact cu mama, cu sora, cu o mătușă și un unchi. În primele două zile a fost bine. De marți seara a început să i se degradeze starea. Am crezut la început că are oscilații de tensiune”, povestește fiica bărbatului, potrivit antena3.ro.

(CITEȘTE ȘI: BUCĂTAR DE NUMAI 19 ANI, UCIS DE CORONAVIRUS. FAMILIA TÂNĂRULUI SPUNE CĂ NU AVEA PROBLEME DE SĂNĂTATE)

”Nu ne spune nimeni nimic”

Femeia declară că tatăl său a murit pe data de 25 martie, numai că este intrigată de faptul că nu li s-a spus nimic, în urma insistențelor, și că toată lumea păstrează misterul. Mai mult, au aflat doar din presă că bărbatul decedat a fost testat pozitiv la coronavirus.

”Era slăbit, obosit, avea multe probleme de sănătate. (…) Vineri dimineața nu mai comunica absolut deloc cu noi. Mama și-a dat seama că nu este în regulă, am sunat la salvare, au venit imediat. Doctotul de la Salvare ne-a spus că l-a luat într-o stare precomatoasă. L-au dus la spital și a fost internat pe secția de terapie intensivă. L-au tratat foarte bine, duminică își revenise. A vorbit la telefon cu mama, comunica. De duminică seara i s-a agravat starea. Pe 25, miercuri, a murit. Noi am întrebat, permanent, dacă a luat coronavirus, dacă a fost testat, nu ni s-a spus nimic. Din ziar am aflat, azi, că a fost testat pozitiv la coronavirus. La DSP nu răspunde nimeni am sunat de nenumărate ori. Nu ne răspunde nimeni, nu ne zice nimeni nimic”, a mărturisit femeia.

(VEZI ȘI AICI: CE SE ÎNTÂMPLĂ CU VOUCHERELE DIN VACANȚA DE PAȘTE, DIN CAUZA PANDEMIEI DE CORONAVIRUS. CE SPUN AGENȚIILE DE TURISM)