Mărturiile uluitoare ale unui medic din Suceava: ”Sunt ultima verigă. Negociez cu Dumnezeu o clipă, o oră, o zi”

Publicat: 10/04/2020 | 16:36

Mihai Alexandru Marginean, medic specialist ATI, a făcut mărturii uluitoare. Doctorul a mărturisit că vede, zilnic, oameni care luptă pentru viața lor.

Mihai Alexandru Marginean este anestezist la secția de Terapie Intensivă din Suceava și, zilnic, se confruntă cu o situație fără precedent. Zeci de oameni luptă pentru viața lor, iar imaginile din Spitalul Județean Suceava sunt cutremurătoare.

Medicul a fost chemat în Africa. Mihai Alexandru Marginean, însă, a refuzat categoric. El a vrut să fie alături de pacienții din România, care luptă să scape de virusul ucigaș. (CITEȘTE ȘI: CUM ÎI AJUTĂ „GENA” PE ROMÂNI SĂ LUPTE CU CORONAVIRUSUL)

”Să ne imaginăm cum se vede Terapia Intensivă prin ochii unui pacient. Un om care stă în pat cu o mască de oxigen şi una chirurgicala. Simte că nu are aer. Ba e cald, ba e frig, poate îi e foame. Nu are aer nici măcar sa manance şi în jurul lui se plimbă nişte oameni în combinezoane albe, fără faţă cu nişte ochelari, viziere şi nu are cum sa fie o imagine decât înspăimântătoare. Sunt ultima verigă. Negociez cu Dumnezeu o clipă, o oră, o zi.

Cu câteva luni înainte am fost întrebat dacă vreau să plec în Africa. Am refuzat. Am simţit că nu este locul meu acolo. I-am spus soţiei că nu vreau să mă duc şi i-am spus că eu cred că rolul meu este alături de pacienţii din România nu de cei din Africa. Şi acum sunt chemat şi mi s-a spus că plec la Suceava. Comunicarea mi s-a făcut în lift. Şi i-am spus soţiei mele… ţii minte ce ţi-am spus? Acum sunt românii noştri, sunt pacienţii noştri”, a mărturisit cadrul medical.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, cu puțin timp în urmă, că numărul deceselor din România provocate de noul coronavirus a ajuns la 265. Este vorba despre persoane cu vîrste cuprinse între 46 și 80 de ani, unele având boli preexistente, altele nu.