Mărturiile uluitoare ale unei asistente din Arad: ”Majoritatea celor care mor în Arad sunt cu COVID, doar că nu-s testați”

Publicat: 31/03/2020 | 17:14

O asistentă din Arad a făcut mărturisiri uluitoare. Femeia susține că majoritatea celor care mor în Arad sunt cu COVID, doar că nu-s testați.

Numărul deceselor în România din cauza coronavirusului cresc de la o zi la alta. Numărul morților a ajuns la 72. Situația din mai multe spitale din România a ajuns la un nivel critic. După episodul cu spitalul din Suceava, unde un accidentul epidemiologic a dus la contaminarea a 92 de cadre medicale, mai mulți medici și asistenți încep să facă dezvăluiri despre situația reală. (VEZI ȘI: PRIMUL CAZ DE CORONAVIRUS LA METROREX! ESTE VORBA DE UN CONTROLOR DE ACCES DIN STAȚIA LAMINORULUI)

”Au venit pacienții care erau cu simptomatologie respiratorie. N-au putut fi testați, pentru că n-am avut teste. Din puținele întrebari la care ne-au răspuns, ne-au spus că nu au fost plecați în străinătate. Majoritatea celor care mor în Arad sunt cu COVID, doar că nu-s testați!

Am intrat în contact cu pacienții morți! Am intrat cu o grămadă! Cu toți care au murit pe Arad… au fost pacienții mei… Am vorbit și cu colegii testați pozitiv. Sunt internați la Timișoara. Stare foarte proastă… febră mare, tuse, vărsături, acum nu știu de ce reacționează așa. Și cu diaree la tratamentele care li se fac acolo.

Șase doctorițe de la noi, de pe Urgență, și-au dat demisia. De frică! Dânsele se apropiau de anii de pensionare, un an-doi cred că mai aveau. Au preferat să renunțe ca să na, vă dați seama ca având și 60 de ani sunt deja o grupă de risc. Având în vedere că până săptămâna trecută n-am avut echipamente! N-am fost îmbrăcați conform! Au preferat să plece… Pentru noi e o pierdere foarte mare, nu ştiu cu cine voi mai lucra, ce voi face, habar nu am”, a mărturisit asistenta conform Antena 3.

De asemenea, Bogdan Pitiș un medic în cadrul Unității de Primire Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgenţă Arad, a publicat un mesaj, pe rețelele de socializare, prin care trage un semnal de alarmă asupra situației din spitale și cere ajutorul celor aflați la conducere. (CITEȘTE ȘI: MĂRTURIILE CUTREMURĂTOARE ALE UNEI ASISTENTE DE LA SPITALUL JUDEȚEAN SUCEAVA: ”SOȚUL MEU A MURIT DE DIMINEAȚĂ. VREAU SĂ PLEC”)

”Sunt foarte mâhnit de ceea ce se întâmplă. Văd și citesc atâtea postări și chiar articole în media locală, medici infectați, aparatură, grijă față de cetățeni, chiar că s-au primit rezultatele testărilor cadrelor medicale. Am zis că tac dar nu mai am încotro. De câteva zile aștept rezultatul testării pentru SARS-cov2, în urma expunerii. Nici la această oră NU am primit rezultatele. Am sunat la Prefectură, DSP Arad, Spitalul Victor Babeș Timișoara, nimeni nu știe nimic. Domnule Iohannis, dl. Orban, dl. Tătaru, dl. Arafat, fac un apel la dvs. vă rog să mă ajutați. De 3 zile am început să fiu simptomatic și nimeni nu știe nimic, sau nu se vrea. Sunt acasă, izolat cu 3 copii și soția. Va multumesc !!!!”, a scris Bogdan Pitiș, pe Facebook.