Mărturiile tulburătoare ale fostului coleg al lui Lobonț la naționala de tineret: “Se feresc de tine pe stradă…” + ”Dacă ne văd, ne dau afară!”

Publicat: 29/03/2020 | 23:40

Englezii au încercat să contracareze virusul ucigaș cu metoda autoimunizării. Nu au reușit (peste 1.000 de oameni au murit), iar acum implementează modelul impus în restul Europei. Viorel Ignătescu este unul dintre românii care trăiesc în Regatul Unit, alături de soție și de cele două fete, și a cărui viață a început să curgă după alte reguli, date de noul coronavirus. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă prezintă povestea și declarațiile în exclusivitate ale fostului portar de fotbal, coleg cu Lobonț la naționala de tineret. 

Viorel Ignătescu a încercat, în urmă cu patru ani, un mic test legat de viață. E drept, plecat dintr-un ”disconfort” financiar, el și soția lui rămăseseră pe ”dinafară” cu slujbele. A plecat primul, pentru câteva luni… A venit și Cristina, tot pentru câteva luni, și-a găsit serviciu, cei doi au descoperit rapid și orizonturi, din care, firește, nu lipseau cele două fete ale lor, Alesia și Giulia. Și așa s-a consolidat aventura UK! Patru ani buni s-au scurs pentru fostul portar al echipei FCM Bacău (coleg, altfel, cu Bogdan Lobonț la lotul național de tineret), până când lumea a început să se zguduie: COVID-19! (CITEȘTE ȘI: DEZVĂLUIRILE CUTREMURĂTOARE ALE UNUI ROMÂN AFLAT ÎN ”ZONA ROȘIE”: ”A MURIT DUPĂ DOUĂ ZILE! EU RISC ÎN FIECARE CLIPĂ!”)

ORDONANȚA MILITARĂ 4. Marcel Vela: Instituim noi reguli pentru cei cu vârste de peste 65 de ani / Ce se întâmplă cu cei care nu respectă carantina

Anglia s-a raliat și ea la măsurile urgente de preîntâmpinare a extinderii coronavirusului, după ce numărul persoanelor infectate și al deceselor a crescut. Acum, este vorba de vreo 17.000 de pozitivi și peste 1.000 de decese. S-au închis multe instituții, s-au impus restricții și multe legi pe Ordonanță de Urgență. Viorel Ignătescu nu și-a pierdut, încă, serviciul, și dezvăluie, pentru CANCAN.RO, cum trăiește în aceste clipe grele un român în Marea Britanie.

Lucrează pe semnătură

Viorel și Cristina, alături de cele două fete ale lor, locuiesc în Corby, o zonă liniștită din Northampton. ”Lumea nu era așa panicată aici. Nici nu prea sunt multe cazuri de coronavirus, e drept. A fost un caz într-o școală, pe care au închis-o. Bine, apoi s-au închis toate școlile din Anglia… Și multe altele s-au închis. Cele care funcționează o fac după reguli stricte. Dacă nu le respecți și te-a prins, PA, ți se desface contractul de muncă”, începe destăinuirile Viorel Ignătescu. (NU RATA: ASISTENTA ȘI COPILUL EI AU FOST EXTERNAȚI DIN “SPITALUL MORȚII”, DAR NU ȘTIU ÎNCĂ REZULTATUL TESTULUI)

Cristina și Viorel Ignătescu sunt de aproape patru ani în Marea Britanie

”Lucrez, acum pe semnătură, la un site mare de vânzări mașini. Eu le repar pe cele mai șifonate, deci trebuie să merg la muncă. Lucrez patru zile, apoi, patru libere. Dar e limpede ce trebuie să fac, drept măsuri de siguranță. Ne-a fost explicat exact cum să ne protejăm astfel încât să-i protejăm și pe alții. Avem geluri igienizante, măști pe care e obligatoriu să le purtăm… Trebuie să respectăm tot, altfel, dacă ne văd, ne dau afară! Eu prefer să fie așa, să muncesc decât să mă închidă acasă. Unii, nu! Pentru că statul asigură 80 la sută din salariu… Asta spun «oamenii harnici», înțelegi ce zic… (râde) Dacă vrei să te protejezi, fă-o, că statul îți oferă toate condițiile”, spune Viorel Ignătescu.

REPORTAJ. Bucureștiul, mai gol ca niciodată. Cum s-a transformat Centrul Vechi în vreme de coronavirus

Viorel: ”M-a văzut, s-a dat trei metri mai încolo!”

Viorel Ignătescu, fost sportiv de performanță, nu a uitat cum se menține condiția fizică, așa că face mișcare de câteva ori pe săptămână. A povestit, pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, ce se întâmplă însă de când a izbucnit epidemia de coronavirus. ”Foarte mulți fac mișcare aici. Ne cunoaștem, așa, că ne tot întâlnim pe traseu, ne salutam. Ei, de când cu coronavirusul ăsta, oamenii sunt mai speriați, mai panicați, să zic. Uite, acum, când te vede cineva, se duce la 2-3 metri mai încolo. Venea un băiat din față, când alergam, m-a văzut, s-a dat trei metri mai încolo. Era speriat”, a povestit Vio. (NU RATA: CUM AU AJUNS O ASISTENTĂ ȘI COPILUL EI ÎNTRE BOLNAVII DE COVID-19. “NU INTRU ACOLO, NUUUU. EU VREAU SĂ…”)

Alesia și Giulia, în fața calculatorului

Chiar dacă mai târziu decât în celelalte țări cuprinse de pandemia de coronavirus, Marea Britanie a închis școlile, dar elevii nu sunt însă în vacanță. Un model care a prins și este utilizat și în România, cursuri plus teme în fața calculatorului. ”Fetele mele, Giulia și Alesia, stau în fața calculatorului. Își fac cursurile, dar, atenție, nu stau degeaba, acolo, că trebuie să stea, pentru că profesorii le dau, apoi, teme, pe care în aceeași zi trebuie să le rezolve. Ești controlat dacă ți-ai făcut sau nu tema. Și aici se dau tot felul de teste…”, spune Viorel. Fata cea mare, Giulia (18 ani), vrea să devină medic. Se pregătește temeinic pentru asta, a dat și câteva teste pe care le-a trecut cu brio. ”Atunci când dai testele astea obții un calificativ, dacă nu e bun, te duci la fabrică, dacă e OK, te faci doctor, dacă asta îți dorești”, completează Vio.

EXCLUSIV: În plină pandemie de coronavirus, bolnavii de cancer sunt sufocați de birocrație și ignorați de instituții

Viorel, alături de fiicele lui, Alesia și Giulia

Fata cea mică, Alesia (împlinește 15 ani pe 1 iulie), este atrasă de IT. ”Este foarte încântată de acest domeniu, acum, om vedea ce ne aduce viitorul”, spune Viorel Ignătescu. ”Amândouă sunt acum afectate de ceea ce se întâmplă. Nu mai socializează, statul în casă te omoară. Noi avem, oarecum, niște avantaje. Avem o curte destul de mare, mai alergăm acolo, dar avem și un parc în apropiere, unde mai mergem. Dar o iei puțin razna, dacă stai, așa, închis în casă”, se confesează fostul portar de Liga 1. (VEZI AICI: AVEM MĂRTURIILE EXCLUSIVE ALE UNUI ȘOFER DE TIR CARE S-A ÎNTORS DIN ITALIA)

Ținta lui Viorel Ignătescu: Academie de portari

Viorel Ignătescu și șoția lui, Cristina, nu și-au propus să rămână până la sfârșitul vieții în Marea Britanie. Doar că, momentan, e mai bine acolo decât în România, cel puțin pentru viitorul celor două copile ale lor, Giulia și Alesia. Altfel, Vio dezvăluie că îl bate gândul ca, peste ani, să revină în țară, însă doar dacă va avea un proiect bun. ”În august se împlinesc patru ani de când am ajuns aici. Am plecat, așa, pentru șase luni, să văd despre ce e vorba, apoi a venit nevastă-mea, tot așa, pentru puțin timp, apoi au ajuns și fetele și uite cum a trecut timpul… E foarte bine că ne-am integrat. E mai greu, acum, cu perioada asta”, zice Viorel. ”M-aș întoarce în țară, să fac o Academie de fotbal, de portari. Dar e nevoie de multe, de relații, de un parteneriat cu Liceul de Fotbal… sunt multe… Soția, la fel, poate să facă o afacere, nu știu acum ce fel, ea a terminat finanțe”, a încheiat Viorel Ignătescu.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)