Mărturiile soțului asistentei din Țăndărei ucisă de coronavirus: „Nu știu ce s-a întâmplat…”

Publicat: 14/04/2020 | 23:05

Soțul asistentei de 42 de ani din Țăndărei care a murit din cauza noului coronavirus a vorbit despre ultimele momente din viața cadrului medical.

Bărbatul susține că, deși a fost diagnosticată post-morterm cu diabet, aceasta nu poate să fie singura cauză care a dus la moartea soției sale, decesul cu numărul 332.

„A fost la Țăndărei la triere. A stat 14 zile la poartă. Seara venea acasă. A avut mănuși și o mască. În ultima perioadă i s-a dat combinezon.

Veneau oameni bolnavi, aici, la Țăndărei, sunt mulți de etnie romă și în declarații mințeau că n-au probleme. Noi, după dat de 1, am intrat în carantină. Ea pe 1 a fost testată, pe 2 a ieșit rezultatul.

Simptome de COVID-19

Avea febră, dureri în gât, tușea, în ultima perioadă nu prea mai avea aer. Am văzut că s-a vehiculat o grămadă de boli, ea a avut glandă controlată, mergea la medic, avea pastile.

Am aflat că avea diabet, dar e exclus. Ea a fost asistentă pe laborator analize și vă dați seama că își făcea analizele în fiecare lună și dacă apărea ceva nu stătea. Nu știu ce s-a întâmplat, a fost 14 zile la triere.

Noi n-am avut nimic. Nici eu, nici fetele. Nu am fost testat, au zis că nu ni se face test dacă n-avem nimic”, a spus soțul femeii la Antena 3.

A decedat în data de 13 aprilie

Asistenta vârsta de 42 ani, a fost confirmată cu COVID 19 în data de 2 aprilie 2020 la Spitalul suport Feteşti, unde a fost şi internată. Ea a fost transferată la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Victor Babeş” în data de 4 aprilie.

Localitatea Ţăndărei a fost plasată în carantină din cauza numărului mare de cazuri de îmbolnăvire.