Mărturiile copleşitoare ale unei asistente din Wuhan despre coronavirus: “Aş vrea să transmit tuturor celor care văd acest clip video…”

Publicat: 25/03/2020 | 13:07

O asistentă din Wuhan, orașul chinez în care a izbucnit epidemia provocată de coronavirus, a făcut mărturii copleşitoare într-o filmare. Îmbrăcată într-un costum special ca să nu se infecteze cu COVID-19 de la pacienţi, ea a transmis un apel disperat către oamenii din lumea întreagă.

Citeşte şi: O legendă a muzicii, răpusă de noul coronavirus: “Anunţăm cu o tristeţe profundă pierderea”. A murit într-un spital din Paris

O asistentă din Wuhan, mărturii copleşitoare despre coronavirus

În clipul postat pe o reţea de socializare şi, ulterior, devenit viral, o asistentă din Wuhan a spus adevărul despre coronavirus. Şi că, în realitate, numărul celor care au fost depistaţi pozitiv cu SARS-CoV-2 este mult mai mare, iar datele statistice sunt falsificate de guvernul chinez.

Află şi: Ultima oră. Prințul Charles a fost testat pozitiv la noul coronavirus: “A prezentat simptome ușoare”

“Sunt în zona în care infecţia cu coronavirus a început. Sunt aici să spun adevărul. În acest moment, în provincia Hubei, inclusiv zona oraşului Wuhan, există aproximativ 90.000 de persoane infectate cu coronavirus. Aş vrea să transmit tuturor celor care văd acest clip video să nu iasă afară. Nu mergeţi la petreceri, nu mergeţi la restaurant”, a declarat asistenta medicală, potrivit jurnaliştilor de la Daily Mail.

Nu rata: Sfaturi utile pentru persoanele vârstnice în plină pandemie de coronavirus

Asistenta din Wuhan a făcut apel la populaţie să facă donaţii de măşti medicinale şi ochelari de protecţie. La începutul anului, reprezentanţii guvernului chinez au anunţat că toate datele vor fi comunicate în mod transparent, însă, numeroase persoane s-au plâns că anumite clipuri video în care apar victime ale virusului periculos au fost şterse de pe reţelele sociale.

Află şi: Ce au descoperit medicii chinezi, după ce au efectuat 29 de autopsii. Cum îți distruge coronavirusul corpul

În prezent, în China sunt infectaţi peste 81.000 de oameni cu noul coronavirus (SARS-CoV-2) , relatează worldometers.info/coronavirus, iar în întreaga lume, numărul celor care au COVID-19  a ajuns la 434,595. În România, 794 de persoane au contractat virusul mortal din China, iar 13 au murit. Potrivit cercetătorilor, oricine este asimptomatic după 12 zile este improbabil să mai prezinte simptome, însă oamenii sunt sfătuiți ca, dacă sunt suspiciuni că au virusul ucigaş din China, să se izoleze pentru o perioadă de 14 zile pentru a evita posibilitatea de răspândire. Oamenii de știință au precizat însă că încă mai sunt multe informații de aflat despre COVID-19. Virusul mortal provoacă febră, tuse și probleme de respirație.