Acasă » Exclusiv » Mărturii terifiante în dosarul „sclavilor” din Maramureș. Victimele erau bătute cu biciul, cu lopata și cu furca. „Dacă fugi, te omor… De aici nu mai scapi”

Mărturii terifiante în dosarul „sclavilor” din Maramureș. Victimele erau bătute cu biciul, cu lopata și cu furca. „Dacă fugi, te omor… De aici nu mai scapi”

De: Sorin Avram 09/06/2020 | 18:54

Dosarul de sclavie instrumentat recent de către DIICOT, în Maramureș, scoate la iveală mărturii halucinante. CANCAN.RO a obținut, în exclusivitate, detalii inedite din anchetă. Victimele, persoane vulnerabile, racolate din gara Baia Mare ori de-a dreptul răpite, erau bătute cu biciul, cu lopata și cu furca și erau obligate să muncească până la epuizare.

Probele administrate de anchetatori arată că, în perioada mai 2019 – 30 mai 2020, ba chiar și mai devreme de acest interval, inculpaţii (cu toţii membrii aceleiaşi familii) și-au făcut un obicei în a se deplasa în gara CFR din municipiul Baia Mare unde, profitând de starea de vădită vulnerabilitate în care se aflau diverse persoane (fiind vorba despre persoane fără adăpost, care nu se pot întreţine singure sau persoane cu probleme psihice), le răpeau sau le determinau, sub falsul pretext că vor primi bani, să presteze diverse munci în gospodăriile lor din localitatea Bozânta Mică, se arată în documentele citate. (NU RATA: Copii din Germania, ținuți în sclavie în Maramureș. Rețeaua de trafic de minori, care funcționa de cinci ani, a fost distrusă)

Răpiți și de pe stradă, nu doar din gară

„Ulterior, după ce persoanele vătămate ajung în gospodăriile membrilor familiei C. , ele nu sunt plătite, nu sunt hrănite corespunzător şi sunt exploatate, prin folosirea de ameninţări şi prin exercitarea de acte de violenţă fizică, fiind forţate să muncească în afara unui cadru legal.

Ancheta a scos la iveală fapte de o cruzime inimaginabilă
Ancheta a scos la iveală fapte de o cruzime inimaginabilă

Toate aceste ameninţări şi acte de agresiune fizică au determinat o puternică stare de temere în rândul persoanelor vătămate, care, sub imperiul traumelor suferite, execută solicitările membrilor familei C.”, au mai stabilit anchetatorii.

Una dintre victime, un bărbat, a povestit că, în toamna lui 2019, după ce l-a ajutat pe un prieten, vreme de o săptămână, la diverse treburi gospodărești, a fost răpit direct de pe stradă, în timp ce aștepta o mașină care să îl ducă acasă. Omul ar fi fost băgat cu forța într-un autoturism și dus la locuința unuia dintre inculpați. Unde, prin violență fizică și psihică ar fi fost constrâns la muncă. Bătăile, amenințările, injuriile și umilințele erau la ordinea zilei. Acolo, bărbatul a cunoscut și o altă victimă, dar a putut oferi și indicii despre exploatarea a încă două persoane.

L-au momit cu un salariu de 200 de lei pe lună

„Sclavii” mâncau doar o dată pe zi, din resturile pe care familia C. le ofereau de la mesele lor, se mai arată în documentele consultate de CANCAN.RO.

„La data de 28.05.2020 persoana vătămată a mers cu vacile satului la păscut lângă râu, ocazie cu care a decis să se ascundă într-un canal pentru a scăpa. Aici, a rămas camuflat în vegetaţia din zonă până la lăsarea întunericului, când s-a deplasat spre localitatea Lăpuşel, unde a fost identificat de organele de poliţie.

Persoana vătămată a formulat plângere penală şi astfel s-a declanşat acţiunea recuperării celorlalte persoane vătămate din gospodăria familiei C. ,   întocmindu-se dosarul penal prezent.  Din declaraţia persoanei vătămate a rezultat că locuinţa numitului C.V.  se află în aceeaşi curte cu alte 5 imobile în care locuiesc diverse rude de-ale acestuia, iar în situaţia în care s-a aflat el, în afară de numitul «Ioji», ar mai fi două persoane, numiţii * şi *  (identificat în persoana numitului * ), au mai stabilit anchetatorii.

Modul de operare al „stăpânilor de sclavi” a funcționat și cu alte victime, la dosar existând numeroase mărturii în acest sens. Unul dintre bărbații eliberați de polițiști din mâinile grupării a povestit cum a fost momit, în mai 2019, tot în gara din Baia Mare, cu un „salariu” de 200 de lei pe lună pentru a avea grijă de animalele familiei respective, dar nu a primit nici măcar acea sumă infimă.

Fugăriți, aduși înapoi pe „plantație” și bătuți cu biciul

Cei care fugeau aveau, realmente, soarta sclavilor din America, de pe timpuri. Erau fugăriți, aduși înapoi pe „plantație” și bătuți cu biciul. „Stăpânii” mai foloseau și alte instrumente de tortură, cum ar fi lopata sau furca.

„Dacă fugi, te omor… De aici nu mai scapi”, a povestit una dintre victime cum a fost amenințată. Alt bărbat a fost, de asemenea, amenințat că i se vor rupe picioarele, dacă va mai încerca să fugă.

Amenințările au continuat până în ziua în care au intervenit polițiștii. (VEZI AICI: Interlopul a părăsit închisoarea după 11 ani, iar acum… Imagini în premieră cu „Împăratul lumii” în libertate)

„Numitul  * a mai arătat că în data de 29.05.2020 a observat în faţa locuinţei familiei C.  mai multe echipaje de poliţie, ocazie cu care C.M.  l-a băgat cu forţa într-un grajd solicitându-i să nu iasă afară, întrucât «îl vor omorî «mascaţii»”, iar, după ce echipajele de poliţie s-au retras din zonă, inculpatul C.M.  i-a solicitat ca, în cazul în care va fi abordat de către organele de poliţie, să nu relateze nimic din ceea ce se întâmplă în gospodăria familiei C.  şi să nu recunoască nimic.
Persoana vătămată a arătat că doreşte să se întoarcă înapoi la domiciliul său, nedorind să se mai întoarcă la membrii familiei C.”, au mai stabilit anchetatorii.

Ziua de muncă, de la 7.00 la 24.00. Apoi, sechestrați în pod

O zi obișnuită de muncă a unui „sclav” al familiei C. începea la 7.00 și se încheia la ora 24.00.

„Din declaraţiile persoanei vătămate a rezultat că era obligat să muncească în fiecare zi de la ora 7:00 până la ora 24:00, primea o singură masă pe zi (care era foarte puţină şi formată din resturile de la mesele familiei C. ), iar, la finalul programului, inculpaţii C.V.G.  şi C.M.R.  îl închideau în podul garajului, asigurau uşa de acces cu un lacăt şi luau scara, astfel încât să nu poată coborî. De asemenea, în toată această perioadă a fost agresat fizic, în mod repetat, de către inculpatul C.M.R., fiind bătut cu biciul, cu lopata şi cu furca”, se mai arată în documentele de la dosar.

Ancheta a scos la iveală fapte de o cruzime inimaginabilă
Ancheta a scos la iveală fapte de o cruzime inimaginabilă

La percheziţia din 4 iunie, la domiciliile suspecţilor, din Bozânta Mică, un bărbat a fost găsită sechestrat, într-una din încăperile gospodăriei.

„Acesta era încuiat sub lacăt într-o încăpere din gospodăria suspecţilor încă din data de 01.06.2020, fiind răpit şi adus prin metodele menţionate de către membrii grupării infracţionale, care începuseră astfel să-şi «refacă» stocul de sclavi. (CITEȘTE AICI: Scânteia care ar putea aprinde clanurile mafiote. „Prinţul Ţiganilor” & ”Împăratul lumii interlope”, declaraţii de război la o nuntă)
Susnumitul a fost audiat în calitate de persoană vătămată, declaraţia sa confirmând starea de fapt reţinută în cauză”, au mai precizat sursele noastre.
Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)
Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Câți euro a luat Alexandra Duli, de la Pro TV, pentru cele 14 săptămâni la Survivor All Stars
Câți euro a luat Alexandra Duli, de la Pro TV, pentru cele 14 săptămâni la...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără decât fostul luptător și interlop
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Ultimul clip cu Corduneanu în viață! Ce a apărut pe pagina de TikTok a văduvei interlopului
Ultimul clip cu Corduneanu în viață! Ce a apărut pe pagina de TikTok a văduvei...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Ce s-a ales de Petru Buiuca, primul câștigător „MasterChef România”. Pe ce a cheltuit marele premiu câștigat în 2012
Ce s-a ales de Petru Buiuca, primul câștigător „MasterChef România”. Pe ce a cheltuit marele...
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr record de soldați condamnați pentru crimă
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sore, detalii despre actualul ei iubit! Artista își dorește să facă al doilea copil cu el: „Verdictul final...”
Sore, detalii despre actualul ei iubit! Artista își dorește să facă al doilea copil cu...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi? „Sunt curios care este comportamentul tău când ești cu o persoană la care nu ții atât de mult.”
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în timpul protestului din Piața Victoriei
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire de la mijlocul săptămânii viitoare
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Cum continuă YouTube lupta cu adblokerele?
Cum continuă YouTube lupta cu adblokerele?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Abia acum s-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape toate iubitele, dar cu ea...”
Abia acum s-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi...
Aceasta este cea mai veche companie din lume. Funcționează de aproape 1500 de ani
Aceasta este cea mai veche companie din lume. Funcționează de aproape 1500 de ani
“Avem o situație de urgență”. Boala care a început să facă ravagii pe un continent
“Avem o situație de urgență”. Boala care a început să facă ravagii pe un continent
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi LUATĂ cât de curând
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi...
Câştigător Survivor România 2024. Jador a scăpat porumbelul, surpriză uriaşă!
Câştigător Survivor România 2024. Jador a scăpat porumbelul, surpriză uriaşă!
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele interne
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Monica Tatoiu a fost îngrozită. Diagnosticul crunt primit de la medici
Monica Tatoiu a fost îngrozită. Diagnosticul crunt primit de la medici
O salată ce pare banală, dar are multe secrete. Radu Anton Roman o prepara impecabil
O salată ce pare banală, dar are multe secrete. Radu Anton Roman o prepara impecabil
BANCUL ZILEI | 9 din 10 bărbați mint. Ce face al 10-lea, de fapt?
BANCUL ZILEI | 9 din 10 bărbați mint. Ce face al 10-lea, de fapt?
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Cum va arăta nunta lui Pepe cu Yasmine Oddy:
Cum va arăta nunta lui Pepe cu Yasmine Oddy: "E la alt nivel, e sinucidere...
Cum i-a dat Anamaria Prodan peste nas lui Laurențiu Reghecampf. Cadou de peste 100.000€ pentru Sarah
Cum i-a dat Anamaria Prodan peste nas lui Laurențiu Reghecampf. Cadou de peste 100.000€ pentru...
Fructul care te scapă de stres dacă îl miroși. Are proprietăți uimitoare și e o bombă de vitamine
Fructul care te scapă de stres dacă îl miroși. Are proprietăți uimitoare și e o...
Creatura care poate zbura 10 luni fără să se oprească. Este deseori confundată cu o pasăre care trăiește și în România
Creatura care poate zbura 10 luni fără să se oprească. Este deseori confundată cu o...