Mărturii terifiante în dosarul „sclavilor” din Maramureș. Victimele erau bătute cu biciul, cu lopata și cu furca. „Dacă fugi, te omor… De aici nu mai scapi”

Publicat: 09/06/2020 | 18:54

Dosarul de sclavie instrumentat recent de către DIICOT, în Maramureș, scoate la iveală mărturii halucinante. CANCAN.RO a obținut, în exclusivitate, detalii inedite din anchetă. Victimele, persoane vulnerabile, racolate din gara Baia Mare ori de-a dreptul răpite, erau bătute cu biciul, cu lopata și cu furca și erau obligate să muncească până la epuizare.

Probele administrate de anchetatori arată că, în perioada mai 2019 – 30 mai 2020, ba chiar și mai devreme de acest interval, inculpaţii (cu toţii membrii aceleiaşi familii) și-au făcut un obicei în a se deplasa în gara CFR din municipiul Baia Mare unde, profitând de starea de vădită vulnerabilitate în care se aflau diverse persoane (fiind vorba despre persoane fără adăpost, care nu se pot întreţine singure sau persoane cu probleme psihice), le răpeau sau le determinau, sub falsul pretext că vor primi bani, să presteze diverse munci în gospodăriile lor din localitatea Bozânta Mică, se arată în documentele citate. (NU RATA: Copii din Germania, ținuți în sclavie în Maramureș. Rețeaua de trafic de minori, care funcționa de cinci ani, a fost distrusă)

Răpiți și de pe stradă, nu doar din gară

„Ulterior, după ce persoanele vătămate ajung în gospodăriile membrilor familiei C. , ele nu sunt plătite, nu sunt hrănite corespunzător şi sunt exploatate, prin folosirea de ameninţări şi prin exercitarea de acte de violenţă fizică, fiind forţate să muncească în afara unui cadru legal.

Ancheta a scos la iveală fapte de o cruzime inimaginabilă
Ancheta a scos la iveală fapte de o cruzime inimaginabilă

Toate aceste ameninţări şi acte de agresiune fizică au determinat o puternică stare de temere în rândul persoanelor vătămate, care, sub imperiul traumelor suferite, execută solicitările membrilor familei C.”, au mai stabilit anchetatorii.

Una dintre victime, un bărbat, a povestit că, în toamna lui 2019, după ce l-a ajutat pe un prieten, vreme de o săptămână, la diverse treburi gospodărești, a fost răpit direct de pe stradă, în timp ce aștepta o mașină care să îl ducă acasă. Omul ar fi fost băgat cu forța într-un autoturism și dus la locuința unuia dintre inculpați. Unde, prin violență fizică și psihică ar fi fost constrâns la muncă. Bătăile, amenințările, injuriile și umilințele erau la ordinea zilei. Acolo, bărbatul a cunoscut și o altă victimă, dar a putut oferi și indicii despre exploatarea a încă două persoane.

L-au momit cu un salariu de 200 de lei pe lună

„Sclavii” mâncau doar o dată pe zi, din resturile pe care familia C. le ofereau de la mesele lor, se mai arată în documentele consultate de CANCAN.RO.

„La data de 28.05.2020 persoana vătămată a mers cu vacile satului la păscut lângă râu, ocazie cu care a decis să se ascundă într-un canal pentru a scăpa. Aici, a rămas camuflat în vegetaţia din zonă până la lăsarea întunericului, când s-a deplasat spre localitatea Lăpuşel, unde a fost identificat de organele de poliţie.

Persoana vătămată a formulat plângere penală şi astfel s-a declanşat acţiunea recuperării celorlalte persoane vătămate din gospodăria familiei C. ,   întocmindu-se dosarul penal prezent.  Din declaraţia persoanei vătămate a rezultat că locuinţa numitului C.V.  se află în aceeaşi curte cu alte 5 imobile în care locuiesc diverse rude de-ale acestuia, iar în situaţia în care s-a aflat el, în afară de numitul «Ioji», ar mai fi două persoane, numiţii * şi *  (identificat în persoana numitului * ), au mai stabilit anchetatorii.

Modul de operare al „stăpânilor de sclavi” a funcționat și cu alte victime, la dosar existând numeroase mărturii în acest sens. Unul dintre bărbații eliberați de polițiști din mâinile grupării a povestit cum a fost momit, în mai 2019, tot în gara din Baia Mare, cu un „salariu” de 200 de lei pe lună pentru a avea grijă de animalele familiei respective, dar nu a primit nici măcar acea sumă infimă.

Fugăriți, aduși înapoi pe „plantație” și bătuți cu biciul

Cei care fugeau aveau, realmente, soarta sclavilor din America, de pe timpuri. Erau fugăriți, aduși înapoi pe „plantație” și bătuți cu biciul. „Stăpânii” mai foloseau și alte instrumente de tortură, cum ar fi lopata sau furca.

„Dacă fugi, te omor… De aici nu mai scapi”, a povestit una dintre victime cum a fost amenințată. Alt bărbat a fost, de asemenea, amenințat că i se vor rupe picioarele, dacă va mai încerca să fugă.

Amenințările au continuat până în ziua în care au intervenit polițiștii. (VEZI AICI: Interlopul a părăsit închisoarea după 11 ani, iar acum… Imagini în premieră cu „Împăratul lumii” în libertate)

„Numitul  * a mai arătat că în data de 29.05.2020 a observat în faţa locuinţei familiei C.  mai multe echipaje de poliţie, ocazie cu care C.M.  l-a băgat cu forţa într-un grajd solicitându-i să nu iasă afară, întrucât «îl vor omorî «mascaţii»”, iar, după ce echipajele de poliţie s-au retras din zonă, inculpatul C.M.  i-a solicitat ca, în cazul în care va fi abordat de către organele de poliţie, să nu relateze nimic din ceea ce se întâmplă în gospodăria familiei C.  şi să nu recunoască nimic.
Persoana vătămată a arătat că doreşte să se întoarcă înapoi la domiciliul său, nedorind să se mai întoarcă la membrii familiei C.”, au mai stabilit anchetatorii.

Ziua de muncă, de la 7.00 la 24.00. Apoi, sechestrați în pod

O zi obișnuită de muncă a unui „sclav” al familiei C. începea la 7.00 și se încheia la ora 24.00.

„Din declaraţiile persoanei vătămate a rezultat că era obligat să muncească în fiecare zi de la ora 7:00 până la ora 24:00, primea o singură masă pe zi (care era foarte puţină şi formată din resturile de la mesele familiei C. ), iar, la finalul programului, inculpaţii C.V.G.  şi C.M.R.  îl închideau în podul garajului, asigurau uşa de acces cu un lacăt şi luau scara, astfel încât să nu poată coborî. De asemenea, în toată această perioadă a fost agresat fizic, în mod repetat, de către inculpatul C.M.R., fiind bătut cu biciul, cu lopata şi cu furca”, se mai arată în documentele de la dosar.

Ancheta a scos la iveală fapte de o cruzime inimaginabilă
Ancheta a scos la iveală fapte de o cruzime inimaginabilă

La percheziţia din 4 iunie, la domiciliile suspecţilor, din Bozânta Mică, un bărbat a fost găsită sechestrat, într-una din încăperile gospodăriei.

„Acesta era încuiat sub lacăt într-o încăpere din gospodăria suspecţilor încă din data de 01.06.2020, fiind răpit şi adus prin metodele menţionate de către membrii grupării infracţionale, care începuseră astfel să-şi «refacă» stocul de sclavi. (CITEȘTE AICI: Scânteia care ar putea aprinde clanurile mafiote. „Prinţul Ţiganilor” & ”Împăratul lumii interlope”, declaraţii de război la o nuntă)
Susnumitul a fost audiat în calitate de persoană vătămată, declaraţia sa confirmând starea de fapt reţinută în cauză”, au mai precizat sursele noastre.
Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)