Mărturia uneia dintre victimele polițiștilor „torționari” de la Secția 16: „Au urinat în găleată și au vărsat-o pe mine”

Publicat: 13/04/2021 | 12:16

Una dintre victimele polițiștilor de la Secția 16 de Poliție, tânărul care în 2018 a fost încătușat și torturat, dă noi detalii despre experiența înspăimântătoare prin care a trecut. 

În ciuda imaginilor surprinse de camerele de supraveghere și a documentelor eliberate de medici, procurorii au clasat cazul, iar presupușii vinovați sunt acum liberi.

Citește și: Dezvăluirile femeii care îi acuză pe polițiștii de la Secția 16: ”Am crezut că mă violează”

„M-au umilit în ultimul hal. Deși nu am opus rezistență, fiind cu mâinile legate la spate, m-au trântit, m-au strâns de gât și m-au lovit. Era și aia a lui Șeicaru pe acolo. Polițista aia care zicea că n-a văzut nimic… 

M-au trântit pe hol și m-au lovit cu picioarele și cu bastoanele. Eram lat, pe jos. La un moment dat, au scos mopul dintr-o găleată, au urinat în ea și au aruncat urina pe mine!”, declară tânărul în exclusivitate pentru Spynews.ro. 

Ce se vede în imaginile „ignorate” de magistrați

Într-o filmare din 2018 de la Secția 16 se vede cum trei agenți lovesc un bărbat încătușat. În încăpere intră și Viorel Șeicaru, unul dintre cei ce 9 agenți acuzați că au torturat doi tineri în toamna anului trecut, care nu pare să intervină sau să ia atitudine.

Viorel Șeicaru a susținut, într-un interviu, din arest la domiciliu, că tânărul, care jefuia oamenii prin metoda „Maradona”, ar fi fost special dus în încăperea în care se afla camera de supraveghere, întrucât era cunoscut cu afecțiuni psihice.

„Respectivul fusese prins în timp ce comitea o infracțiune. Se dădea drept polițist și percheziționa diferite persoane, sustrăgându-le bani și bunuri. Printre victimele lui a fost și fiul unui polițist.

Fiindcă era cunoscut cu probleme psihice, colegii l-au dus în sala în care exista camera de supraveghere. Dacă voia cineva să îl agreseze, îl agresa pe hol, nu îl ducea fix în fața camerei.

Dosarul respectiv a fost clasat. A fost la Parchetul Militar, fiindcă au fost prezenți și jandarmi la respectivul eveniment”, a declarat Viorel Șeicaru, potrivit aceleași surse.

Nu rata: A murit și al doilea bărbat torturat de polițiști!