Mărturia tulburătoare a unei românce care nu a știut nimic de tatăl ei timp de două zile: ”Dacă nu eram eu ar fi fost lăsat acolo fără medicamente și până la COVID murea de inimă”

Publicat: 27/03/2020 | 09:21

Tatăl femeii are 77 de ani și a făcut dializă într-un centru unde au fost plasați în carantină pacienți infectați cu noul coronavirus. Numai că, din ceea ce a declarat ea, situația este îngrijorătoare și se putea ajunge la o adevărată tragedie.

Tatăl ei a fost dus în respectivul centru, numai că nu i s-au asigurat medicamentele de care avea nevoie și ar fi putut muri de inimă, nu din cauza COVID-19. Fiica pacientului a declarat că primul test care a fost făcut tatălui ei a ieșit negativ, dar că a început să se simtă rău. Ulterior, după ce bărbatul a fost plasat în carantină, timp de două zile nu a putut lua legătura cu acesta, în ultimă instanță sunând la numărul de urgență 112. Femeia mai spune că nimeni nu a fost interesat de faptul că tatăl ei avea nevoie de medicamentele pentru inimă, ceea ce i s-a părut revoltător.

”Marți, săptămâna aceasta, avea ședința normală de dializă, iar seara trebuia să ajungă acasă. M-a sunat pe seară să îmi spună că nu mai vine acasă, că este trimis direct în carantină. Au venit cu poliție, cu jandarmi, apoi au fost duși, nu li s-a explicat, nu li s-a spus unde vor fi duși. Am sunat două zile non-stop la DSP, apoi am sunat la 112, pentru că nu știam ce altă variantă să caut. I-au testat pe toți, dar nu le-au dat rezultatele testelor. Au fost mințiți că dacă testul iese negativ pleacă acasă a doua zi, ceea ce nu e adevărat, pentru că la DSP mi s-a spus că indiferent de rezultat îl vor ține 2 săptămâni. Tata are un tratament cronic pentru inimă, el nu poate trăi fără acele tratamente. Apropo de tratament, nu a interesat pe absolut pe nimeni, pe absolut nimeni și dacă nu eram eu era lăsat acolo fără medicamente și până la COVID murea de inimă în 2 săptămâni cât era acolo”, a povestit femeia pentru digi24.ro.

(CITEȘTE ȘI: ESTE GAFA ANULUI! DETALIUL JENANT OBSERVAT DE UN TELESPECTATOR LA PRO TV. UNDE AU PUS ORAȘUL FOCȘANI PE HARTA ROMÂNIEI)