Mărturia cutremurătoare a unui italian care a supraviețuit noului coronavirus: ”M-au scos din sicriu. Sunt viu”

Publicat: 14/04/2020 | 20:45

Pandemia de coronavirus a scos la iveală povești de viață cutremurătoare, însă, din nefericire, lasă în urmă și tragedii înfiorătoare în toate țările afectat de COVID-19. Una dintre țările cele mai afectate a fost și rămâne Italia, iar un supraviețuitor al noului coronavirus a făcut mărturisiri șocante și emoționante, totodată.

Bărbatului respectiv i s-au dat șanse de supraviețuire foarte mici, de către medici, iar acesta declară că devenise resemnat, împăcându-se cu ideea că va muri. Și-ar fi dorit spă moară cât mai repede, pentru ca suferința să fie cât mai scurtă.

„Îmi spuneam «bun, voi muri. Totul se reduce acum la a afla cum, când şi cu ce suferinţe». Deci, îmi spuneam «numai să mor repede, acum, să se termine şi să nu se mai vorbească despre asta niciodată»”, a mărturisit bărbatul. Numai că e reușit să rămână în viață și să învingă în această luptă infernală cu COVID-19.

„Sunt viu. M-au scos din sicriu, Merg din nou. Chiar şi inert, am început să-mi mişc mâinile, fie şi numai ridicând o mână  şi apoi pe cealaltă, am încercat să-mi ating genunchiul, iar asta în permamenţă. Îmi spuneam că, dacă poate există o şansă să trăiesc, trebuie să pot merge, să-mi regăsesc un pic senzaţiile şi că nu trebuie să pierd timp. Pentru că nu fac nimic, ei, bine, am să-mi pun la treabă muşchii mici, iar asta m-a ţinut de la început la sfârşit”, a declarat veterinarul din Corsica, Claude Gatti, potrivit informațiilor furnizate de AFP.

(CITEȘTE ȘI: PROCESIUNE LA TÂRGOVIȘTE PENTRU ÎNCETAREA PANDEMIEI DE CORONAVIRUS. MEDICII AU IEȘIT ÎN FAȚA SPITALULUI ȘI S-AU RUGAT)

Există speranțe, dar criza medicală este departe de final

Din Italia au venit, în sfârșit, și primele vești ceva mai bune. Numărul persoanelor decedate din cauza noului coronavirus s-a diminuat și, în curând, mulți dintre italieni speră că vor reveni la viața lor de dinainte de pandemie. Însă o astfel de tragedie nu va putea fi uitată niciodată, iar medicii avertizează că încă mai este mult de luptat cu ”inamicul nevăzut” care a provocat atâtea victime.

Informațiile transmit că Italia pare să fi depășit vârful epidemiei de coronavirus, fiindcă – după câteva săptămâni de coșmar -, numărul celor decedați din cauza COVID-19 a început să se diminueze. Oamenii sunt optimiști în ceea ce privește viitorul apropiat și au început să spere că noul coronavirus va fi învins.

Bilanțul epidemiei a ajuns la 21,067 de morţi în Italia, iar numărul total al persoanelor infectate a ajuns la 162,488.

(VEZI ȘI AICI: OMS DESFIINȚEAZĂ MITURILE DESPRE NOUL CORONAVIRUS. DAR VA DISPĂREA COVID-19 DACĂ TEMPERATURILE VOR CREȘTE?)