Martor al asasinatului mafiot din Bacău: „Am crezut că cineva aruncă cu petarde”

Publicat: 10/03/2020 | 13:45

Vecinii tânărului de 21 de ani executat, luni, în stil mafiot, cu patru gloanțe în cap, în scara unui bloc din Bacău, au relatat cum s-a petrecut crima.

„Înainte să aibă loc crima, a fost liniște pe scară. Nu a fost nicio ceartă, nimic. La un moment dat, liniștea a fost întreruptă de niște bubuituri. Am crezut că cineva aruncă cu petarde, la care soțul mi-a spus că sunt împușcături, iar eu am zis că nu are cum…  (VEZI ȘI: CRIMĂ ÎN STIL MAFIOT ÎN BACĂU)

A vrut să iasă pe casa scării, dar nu l-am lăsat. Mi-a fost foarte frică. Când am ieșit, l-am văzut pe băiat întins pe scări, plin de sânge. Cred că a fost împușcat la intrarea în scară, după care a ajuns până la ușa mea.

Uitați-vă și dumneavoastră, cât sânge e aici și nimeni nu vine să facă ceva. Nu-l știam pe băiat. Stătea cu chirie la etajul doi. Nu îmi vine să cred că s-a întâmplat așa ceva. Crimă ca la mafioți. Probabil că, dacă ieșeam din casă, eram și noi achitați” , a declarat Maria P., una dintre vecinele de la parter ale victimei.

Executat cu un Makarov

Tânărul ucis, Cezar Oancea, condamnat în 2015 pentru infracțiuni informatice, ar fi făcut bani chiar și atunci când se juca pe calculator. Potrivit unor surse apropiate anchetei, Cezar Oancea a fost împușcat cu un pistol Makarov, calibru 9X18 mm, o armă de atac și apărare destinată pentru distanțe mici. Cazul a fost preluat pentru cercetări de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău.

„S-a dispus începerea urmăririi penale, in rem, cu privire la săvârșirea infracțiunii de omor. În acest sens, la data de 09.03.2020, în jurul orei 20.34, organele de poliție au fost sesizate cu privire la faptul că în holul de la intrarea în scara blocului, situat în municipiul Bacău, Strada Alecu Russo, se aud împușcături.

La adresă a fost descoperit, ulterior, cadavrul unui bărbat, în vârstă de 21 de ani, care prezenta urme de împușcare la nivel corporal. În prezenta cauză se efectuează multiple activități de investigație și de urmărire penală, în vederea identificării autorului faptei și a împrejurimilor comiteri acesteia”, au informat reprezentanții Parchetului. (NU RATA: ROMÂNUL ASASINAT ÎN COSTA RICA ÎȘI ASCUNDEA ADEVĂRATA IDENTITATE)