Mario Iorgulescu, zi decisivă. Procurorii cer arestarea preventivă în lipsă pentru omor și conducere sub influența alcoolului

Publicat: 03/03/2020 | 09:42

Pe 19 septembrie 2019, Mario Iorgulescu a fost pus sub acuzare pentru ucidere din culpă şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Anchetatorii s-au deplasat la Spitalul Elias – Secţia ATI – unde Mario Iorgulescu era internat din data de 8 septembrie 2019, pentru aducerea la cunoştinţă a calităţii procesuale şi a acuzaţiilor. Dar, dată fiind starea de sănătate critică a fiului preşedintelui LPF, această activitate nu a putut fi îndeplinită, medicii apreciind că nu era oportună din cauza stării în care se afla cel internat.

Tribunalul Bucureşti judecă astăzi cererea procurorilor de arestare preventivă în lipsă a lui Mario Iorgulescu. Acesta este acuzat de omor şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe. Pe 23 septembrie 2019, Mario Iorgulescu a fost externat pentru a fi transportat la o clinică de terapie intensivă din Italia, unde a rămas internat până la data de 7 octombrie 2019, când a fost externat şi preluat de un institut de reabilitare psihiatrică din Italia. Ulterior, la data de 31 octombrie 2019, a fost internat la o altă clinică din Italia, potrivit informațiilor furnizate de stiripesurse.ro.

”Inculpatul nu s-a prezentat…”

În continuarea demersurilor de audiere a lui Mario Iorgulescu şi – implicit – de aducere la cunoştinţă a acuzaţiilor, la data de 2 octombrie 2019 a fost emis un ordin european de anchetă în acest sens, activitate finalizată de autorităţile judiciare italiene la data de 23 octombrie anul trecut.

”Prin ordonanţa din data de 20 decembrie 2019 a fost pusă în mişcare acţiunea penală împotriva inculpatului, pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe, inculpatul fiind citat pentru aducerea la cunoştinţă a noii calităţi procesuale, însă acesta nu s-a prezentat, invocând, prin apărătorii săi, motive de natură medicală, solicitând ca activităţile să fie efectuate tot prin procedură judiciară internaţională”, spun procurorii.

Ulterior – prin ordonanţa din 23 ianuarie 2020 – a fost schimbată încadrarea juridică a faptelor reţinute în sarcina lui Mario Iorgulescu din infracţiunile de ucidere din culpă şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe, în infracţiunile de omor şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe. A fost emis un nou ordin european de anchetă, vizând audierea acestuia, cu aducerea prealabilă la cunoştinţă atât a calităţii de inculpat, cât şi a schimbării încadrării juridice, activitate îndeplinită de autorităţile judiciare italiene la data de 12 februarie, precizează sursa citată mai sus.