Mario Iorgulescu, în continuare în stare precară! Tatăl Gino Iorgulescu a făcut anunţul: “Are afecţiuni ale lobilor frontali”

Publicat: 05/03/2020 | 10:04

La aproape jumătate de an de când a provocat accidentul mortal, Mario Iorgulescu se află în continuare într-o stare precară. În cadrul unui interviu, tatăl său a mărturisit cu ce probleme medicale se confruntă. “Are afecţiuni ale lobilor frontali”, a spus Gino Iorgulescu în timpul declarațiilor. Astăzi, la Tribunalul Bucureşti se judecă cererea procurorilor de arestare preventivă în lipsă a lui Mario Iorgulescu. El este acuzat de omor şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe.

Citește și: Mesajul transmis de părinții lui Dani Vicol, după ce Mario Iorgulescu a fost pus sub acuzare: “Ne dă un pic de speranță că se face dreptate”

Mario Iorgulescu, în continuare în stare precară: “Are afecţiuni ale lobilor frontali”

Fiul președintelui LPF ar fi refuzat să dea curs citaţiilor anchetatorilor, după accidentul înfiorător produs toamna trecută. Iar decizia procurorilor de a emite un mandat de arestare preventivă în lipsă, pe numele lui Mario Iorgulescu, a fost amânată pe 3 martie pentru azi, 5 martie. În urmă cu două zile, Gino Iorgulescu a dezvăluit că fiul său ar fi suferit afecţiuni ale lobilor frontali, motiv pentru care, deocamdată, nu poate sta faţă în faţă cu anchetatorii.

În cazul în care va fi emis mandatul, autorităţile române ar putea să le ceară celor italiene să-l încătuşeze pe fiul șefului Ligii Profesioniste de Fotbal şi să-l trimită cu forţa acasă, în România, relatează stirileprotv.ro. Apărarea susţine însă că arestarea preventivă nu se justifică, starea lui Mario Iorgulescu fiind precară. Tatăl său a declarat marţi că tânărul ar fi suferit afecţiuni ale lobilor frontali şi că, practic, nu poate sta faţă în faţă cu anchetatorii. Încadrarea juridică a fost schimbată în ianuarie anul acesta din ucidere din culpă în omor. Iniţial, pe 19 septembrie 2019, Mario Iorgulescu a fost pus sub acuzare pentru ucidere din culpă şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Mario Iorgulescu, transferat la un spital privat din Italia

Mario Iorgulescu a fost transferat cu ajutorul unei aeronave, dotată exact ca o ambulanță, luni, 23 septembrie, la Clinica San Raffaele, una dintre cele mai cunoscute și mai apreciate din Europa. Mutarea s-a făcut pe semnătura familiei Iorgulescu, pentru că medicii de la Spitalul Elias nu le-au recomandat asta celor doi părinți greu încercați de soartă. Pe 7 octombrie 2019, fiul lui Gino Iorgulescu a fost externat şi preluat de un institut de reabilitare psihiatrică din Italia. Ulterior, pe 31 octombrie 2019, tânărul a fost internat la o altă clinică din Italia, unde se află şi în prezent.

Vă reamintim că pe 19 septembrie 2019, anchetatorii s-au deplasat la Spitalul Elias, Secţia ATI, unde Mario Iorgulescu era internat din data de 8 septembrie 2019, pentru aducerea la cunoştinţă a calităţii procesuale şi a acuzaţiilor, însă, dată fiind starea de sănătate critică a fiului preşedintelui LPF, această activitate nu a putut fi realizată, medicii responsabili de tratarea pacientului apreciind că nu era oportună.

Citește și: Oana Zăvoranu și Mario Iorgulescu, idilă secretă? Ce legătură a avut bruneta cu fiul președintelui LPF. A ieșit la iveală totul!

Mario Iorgulescu a provocat un accident mortal

În vârstă de 24 de ani, Mario Iorgulescu a provocat un accident mortal în zorii zilei de duminică, 8 septembrie 2019. La ora 03:05, în timp ce se afla pe Șoseaua Chitila, el a pierdut controlul noului său bolid – un Aston Martin DBS – și a pătruns pe contrasens, unde s-a ciocnit violent de un autoturism care circula regulamentar. În imaginile surprinse de camerele de supraveghere din apropierea tragediei s-a văzut că mașina fiului lui Gino Iorgulescu a luat foc în urma impactului. Matei, un martor la incidentul rutier, a povestit pentru CANCAN.RO, site-ul nr.1. din România, că el l-a scos din autoturismul cuprins de flăcări pe băiatul președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal. Accidentul i-a fost fatal lui Dany Vicol, care a fost proiectat din autoturismul personal la o distanță de 20 de metri. Matei a mai dezvăluit că tânărul de 24 de ani nu a murit pe loc, ci a mai trăit câteva secunde după impactul devastator și că a apucat să-l întrebe ceva.

Surse din Poliție au dezvăluit că acul vitezometrului de la mașina lui Mario Iorgulescu s-a oprit la 240 km/h. Nu este sigur însă că mașina lui Iorgulescu avea această viteză. Se mai întâmplă, în cazul accidentelor rutiere, ca acul vitezometrului să meargă până la viteza maximă și să se oprească la capăt.