Marian Godină și-a publicat manifestul: „Asta contează acum? Să accentuezi lumii starea asta de r***t?”

Publicat: 30/03/2020 | 21:40

Celebrul polițist Marian Godină a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj-manifest la adresa oamenilor importanți care gestionează criza provocată de coronavirus, dar și a formatorilor de opinie. 

În prima parte a manifestului, Godină vorbește despre formatorii de opinie care informează publicul larg.

„Chiar vreți să pierdem lupta cu covidul înainte de a fi infectați?

Sunt foarte supărat pe mulți dintre oamenii cu pagini mari de Facebook. Pe influenceri, pe formatorii de opinii, cum le zice pe românește.

Cu mulți dintre ei mă știu, pe mulți dintre ei îi admir, îi respect, îi distribui când îmi place ce au scris. Dar acum, cu riscul de a mi se pune toți în cap, sunt foarte dezamăgit de ei.

Zilele astea, ei nu fac altceva decât să coboare moralul oamenilor mai jos decât e deja.

În cazul în care nu știați, dragi influenceri, situația asta cu virusul ne-a prins în formula asta de acum, cu sistemul ăsta medical, cu jandarmii și cu polițiștii pe care îi avem, cu politicul și cu guvernanții pe care îi știm.

Așa că, dragă formator de opinie, textul tău de c***t, în care întrebi unde sunt spitalele regionale promise, nu va face să apară spitale. Dar va fi citit de mulți care, deja panicați, se vor panica și mai mult”, scrie polițistul.

Problemele reale ale sistemului

Totodată, Godina susține că mass-media nu abordează corect criza în care ne aflăm.

„Influencerule, scrii câte trei postări în care arăți lumii cât de slabe sunt poliția și jandarmeria, cum cântă ei imnul în loc să-și facă treaba și cum ne-au gazat ei la 10 august.

Bravo, mă! Acum, că ai scris tu asta, gazul de la 10 august s-a transformat în bășini de zâne, iar polițiștii și jandarmii au devenit, brusc, cu toții, niște Einsteini. Unii chiar se vor apuca de descoperirea vaccinului.

Noroc cu postarea ta. Asta e nevoie de citit acum? Că ne-au gazat jandarmii pe 10 august și că polițiștii nu merită respect pentru că știi tu că stau la masă cu interlopii? Asta contează acum? De asta ești tu influencer?

Să accentuezi lumii starea asta de r***t? Ce rezolvi, mă, cu astea? Care e binele pe care-l faci tu societății aflate în acest impas, prin postările astea?.”

Critici la adresa miniștrilor

Polițistul pune accentul în același timp pe faptul că cei care ne conduc nu sunt tocmai potriviți pentru funcțiile lor.

„Zici că ai văzut tu un ministru care abia poate lega două cuvinte și că ți-e milă de noi, ca nație? Ia zi, a învățat ministrul ăla să vorbească după postarea ta?

Îți trece cumva prin cap că ar trebui schimbat acel ministru fix acum? Chiar nu pricepi că va trebui să trecem peste asta exact cu ce avem? Pricepi că tu nu faci acum nimic altceva decât să latri la lună și să cobori moralul oamenilor?

Ceva bun ai de zis? Știi câte eforturi se fac acum de către medici, polițiști, jandarmi și alți oameni implicați? Stiți că de multe ori, după ce vă citesc astfel de postări, mă întreb dacă meritați aceste eforturi?.”

Problemele polițiștilor în această perioadă

Godină povestește și despre pericolele la care este supus el și colegii lui în fiecare zi.

„Știți cum e ca după 24 de ore petrecute la muncă, să ajungi acasă și să nu știi cu ce să te mai dezinfectezi, cum să arunci hainele alea mai repede de pe tine, pentru ca mai apoi să citești pe Facebook postarea câte unui formator de opinii în care ești făcut imbecil, inutil, șpăgar, prieten cu interlopii etc? Nimic nu vă mulțumește.

Și chiar dacă v-ar mulțumi ceva, nu ați scrie, ci ați căuta tot ceva ce nu vă place pentru a scrie.

Puteți să vă supărați pe mine cât vreți, dar contribuiți din greu la scăderea moralului populației prin toate textele voastre. Nu zic să ascundeți gunoiul sub preș, scrieți despre nereguli dacă știți cazuri, semnalați-le.

Dar dacă scrii fix acum că românii nu au spitale pentru că au vrut catedrală, vă zic eu sigur că nu se va transforma catedrala în spitale. Nici polițiștii nu vor deveni mai buni, mai deștepți și mai frumoși.

Ăștia suntem, asta avem și cu asta trebuie să trecem peste situația asta. Iar ultimul lucru de care avem nevoie sunt textele voastre de citit și tăiat cu lama la lumina veiozei, texte care chiar nu ajută la absolut nimic bun. Dar la absolut nimic! Capul sus, oameni buni! Capul sus, să trecem de asta și vom avea timp apoi de criticat și de înjurat cât vrem”, a scris Godină pe Facebook.