Marian Cisovsky a murit la 40 de ani. Boala teribilă care i-a măcinat trupul

Publicat: 28/06/2020 | 14:23
Este doliu în lumea fotbalului din România, dar și în cea de peste hotare. Marian Cisovsky, unul dintre foștii jucători de la Poli Timișoara, a murit la 40 de ani. Medicii care s-au ocupat de el după ce a fost diagnosticat cu o boală teribilă în urmă cu cinci ani au făcut tot ce le-a stat în puteri ca să îi prelungească viața. 

Citește și: Cele mai importante lecții pe care le-a învățat Mick Schumacher de la tatăl lui. Declarații emoționante despre legendarul pilot de Formula 1

Marian Cisovsky a murit la vârsta de 40 de ani

Fostul fotbalist Marian Cisovsky a încetat astăzi din viață, iar anunțul trist a fost făcut public de site-ul oficial al grupării Viktoria Plzen. Regretatul sportiv a fost diagnosticat cu ALS (scleroză laterală amiotrofică) în ianuarie 2015, iar la două luni după această lovitură, el s-a retras din fotbal. Problemele fostului internaţional slovac au început în luna martie 2014, când a suferit o accidentare la genununchi. Controlul medical a relevat că ar avea distrofie musculară, însă până la urmă, la începutul lui 2015, s-a descoperit că are ALS, relatează publicația puterea.ro.

Maladia cu care s-a luptat Marian Cisovsky se manifestă prin lipsa coordonării membrelor superioare şi inferioare, reducerea masivă a motricităţii şi a muşchilor feţei, dar şi probleme grave de vorbire. La doar câteva luni de la cumplitul diagnostic, fostul fundaș se deplasa doar cu ajutor. În semn de respect și apreciere, în urmă cu cinci ani, conducerea clubului Viktoria Plzen i-a dedicat titlul câştigat în Cehia.

De-a lungul carierei sale, Marian Cisovsky a evoluat pentru echipele Humenne (1996-1999), Inter Bratislava (1999-2004), Zilina (2004-2005), Artmedia Petrzalka (2006-2008), Poli Timișoara (2008-2011) și Viktoria Plzen (2011-2014). În cei trei ani petrecuți la Poli Timișoara, fostul fotbalist a adunat 70 de partide în tricoul alb-violet al grupării bănățene.

Marian Cisovsky era căsătorit şi avea trei copii. Pentru naţionala Slovaciei, fostul fundaş a disputat 15 meciuri.