Maria Maxim Nicoară, în stare de semi-inconștiență! Medicii: ”După un an se poate…”

Publicat: 05/06/2020 | 12:51

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a ieșit din comă și se află, acum, în stare de semi-inconștiență. Medicii de la Sptalul de Neurochirurgie Iași spun că starea de sănătate a artistei este, în continuare, gravă.

CITEȘTE ȘI: CUM AR FI FOST TRATATĂ DE SOȚ MEZZOSOPRANA MARIA MACSIM NICOARĂ ÎN CELE OPT ORE ÎN CARE A AGONIZAT ÎN CASĂ. BĂRBATUL I-A…

Maria Macsim Nicoară nu poate vorbi, nu urmărește cu privirea și are un deficit motor, scrie ziaruldeiasi.ro. Ea se află internată tot la Anestezie şi Terapie Intensivă şi va mai rămâne spitalizată până când starea se va ameliora şi nu vor mai exista riscuri vitale. Atunci când va fi transferată la un centru de recuperare.

„Acum este greu să spunem care ar fi şansele de recuperare, în general asta se poate evalua după un an de zile de tratament şi recuperare, iar aici nu vorbim doar de recuperare neuro-motorie, ci inclusiv de recuperarea vorbirii. Având în vedere traumatismul suferit, probabil va recupera parţial din funcţiile motorii, nu ştim însă dacă şi cele cognitive. Există în permanenţă şansa să facă o complicaţie din cauza statului prelungit la pat, să facă infecţii, escare“, a precizat un medic din cadrul Spitalului de Neurochirurgie.

De aproximativ o lună, Maria Macsim Nicoară se află înternată la Neurochirurgie, atunci când a fost preluată chiar de la ea de acasă de un echipaj SMURD, ajuns acolo în urma unui apel la 112. A fost intubată și transportată la spital. Suferise un traumatism cranio-cerebral, după ce a căzut pe scări și s-a lovit la cap de perete. La acea oră, mediciii au fost rezervați în privința șanselor de supraviețuire.

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a ieșit din comă

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a agonizat timp de opt ore, până când soacra ei a cerut ajutorul la 112. În acel interval, femeia a fost schimbată de soț de haine, ocazie cu care i-ar fi transmis că se simte rău. Bărbatul nu a făcut însă nimic.

Poliția a început o anchetă, iar soțul ei, Codrin Nicoară, este momentan martor în dosarul penal deschis în REM pentru tentativă de omor. Situația bărbatului se poate schimba însă în orice moment, totul depinde de dovezile pe care ar urma să le descopere anchetatorii.

NU RATA: DEZVĂLUIRI TULBURĂTOARE ALE APROPIAȚILOR MEZZOSOPRANEI MARIA MACSIM NICOARĂ: CÂT A BĂUT ÎNAINTE DE NENOROCIRE

“Domnul Nicoară este extrem de afectat de cele întâmplate. În acest moment el a dat declarații în calitate de martor, nimic altceva”, a precizat Andrei Hoga, avocatul lui Codrin Nicoară.