Maria Macsim Nicoară se infectase cu COVID-19 în spital. Mezzosoprana a murit după o lungă suferință

Publicat: 28/12/2020 | 12:08

Maria Macsim Nicoară a murit cu o zi înaintea Crăciunului, după o lungă suferință. Soprana de 52 de ani a intrat în comă a căzut pe scările din casa în care locuia. Cel care a găsit-o inconștientă a fost chiar soțul ei, pianistul Codrin Nicoară, acesta a chemat de urgență ambulanța.

După multe luni internată la Iași și mai multe operații, mezzosoprana a fost externată în toamnă și a fost îngrijită de familia ei acasă.

VEZI ȘI: Decizia surprinzătoare luată de Codrin Nicoară înainte ca soția lui să moară. Maria Macsim Nicoară s-a confesat apropiaților în legătură cu ultimatumul primit de la soț înainte să ajungă la spital

A luat COVID-19 din spital

Sora mezzosopranei din Iași a declarat că aceasta s-a infectat cu COVID-19 în spital.

„Da, asa este, a avut şi Covid 19. De bacterie sau infectia nosocomiala nu va pot spune nimic. Probabil ca Spitalul va transmite un comunicat de presa. Cert este ca atunci când s-a întâmplat tragedia, s-a intervenit foarte târziu, după opt ore şi asta nu din vina medicilor. Avem patru procese pe rol care merg foarte, foarte lent. Pana acum ne-am ocupat de sănătatea sorei noastre Marinela, de acum ne vom ocupa de amintirea ei dar şi de a face lumina în acest caz”, a declarat Elena Heres, sora mezzosopranei Maria Macsim Nicoara, pentru „Ziarul de Iaşi’.

CITEȘTE ȘI: Cum arăta Maria Macsim Nicoară înainte să moară. Medicii au descoperit că  lipseau bucăți mici din creierul mezzosopranei